Ensimmäinen kouluviikko

0

Tai siis pitihän meidän aloittaa digitaalisiin ohjelmiin tutustumispakettia ohessa olevine tehtävineen jo ennen ensimmäistä virallista koulupäivää.   

Niitä tunnelmia muistaen meinasin aloittaa tämän blogikirjoituksen sanoilla ”Draaman kaari”, mutta koska asiat ovat tässä selkiytyneet, niin otetaan rennommin.  

Seuraavassa ryhmäläistemme kokemuksia ensimmäisestä opintoviikosta  HAMK:n Forssan yksikön kampuksella. 

Aloitus 

Missä on parkkipaikka? Mistä ovesta sisään? Jaaha, sokkelossa ollaan, mutta onneksi nuo muutkin näyttävät olevan eksyksissä. Seurataan sitä, joka tuntuu, tai ainakin esittää hyvin, tietävänsä minne hepparyhmä kokoontuu. 

Luokka koossa ja ensimmäinen orientaatiopäivä voi alkaa. Pala palalta jo vastaan tulleet termit alkavat löytää tarkoituksensa ja paikkansa, moduuli, moodle, pakki, ai, pitikö tälle opintojaksolle ilmoittautuakin? 

Pullakahvitkin meille tarjottiin ja välillä kävimme lounaalla koulun ruokalassa. Iltapäivällä meille kävi esittäytymässä tuutorimme, joiden kanssa kävimme kierroksen koulun tiloissa. 

Tiistaina meille esiteltiin muun muassa lukujärjestystä, blogia ja diiliä. Meidät jaettiin omaperäisesti sukunimiemme perusteella neljän henkilön ryhmiin, jonka kanssa kukin työskentelee erilaisissa tehtävissä tämän moduulin ajan.  

Jes, ehkä tästä selvitään! May the horse be with you 

-Laura 

 Opiskelijakunnat esittäytyivät  

Keskiviikkona meille esittelivät toimintaansa Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Hamko sekä Famko, joka on puolestaan Forssan oma opiskelijakunta. Opiskelijoiden edunvalvonnan lisäksi liittymällä saa käyttöönsä opiskelijakortin, mistä on hyötyä lukuisten opiskelijaetujen saamiseksi.  

Opiskelijakunnat järjestävät myös erilaisia tapahtumia, joissa pääsee tutustumaan koulun ulkopuolella, tämänhetkiset rajoitukset tietysti huomioon ottaen. Heti illalla olikin vuorossa Famkon järjestämä peli-ilta Pub Hukassa niin uusille kuin vanhoillekin opiskelijoille. 

-Essi- 

Forssa kävely 

Ensimmäinen kouluviikko meni suurimmaksi osaksi kouluun, opettajiin ja omaan luokkaan tutustuessa. Tutustumisessa isona osana olivat tuutorit, jotka järjestivät meille tutustumisleikkien lisäksi myös Forssa kävelyn.  

 Kävelyn tarkoituksena oli tehdä kaupunkia hiukan tutummaksi uusille opiskelijoille, eihän kaikki olleet aikaisemmin edes käyneet Forssassa. Kävely aloitettiin tietenkin kampukselta, josta lähdimme noin 2,5km pituiselle rennolle kävelylle. Matkan aikana meille näytettiin paikallisia ravintoloita ja baareja, liikunta mahdollisuuksia, kauppoja ja kirpputoreja.  

 Kävely päätettiin koulun vieressä sijaitsevaan puistoon, jossa pidimme piknikin. Piknikin aikana oli helppo tutustua muihin ja jutella niitä näitä, ja koska lähes kaikki ovat hevosihmisiä, niin keskustelut eksyivätkin usein hevosiin. 

Kokonaisuudessaan mukava kokemus ja kiva idea tuutoreilta. 

-Emma- 

 Hybridiopintoja – myös etänä 

Ensimmäinen kouluviikko tuli eteen melko äkkiä, lisähausta sisään päässeelle ei juuri jäänyt aikaa sopeuttaa aivoja opiskelijatilaan, vaan hyppäsin suoraan altaan syvään päähän. Vähän hirvitti, miten onnistuu perheen, pitkän koulumatkan ja opiskelun yhdistäminen, mutta onneksi todella nopeasti saimme lisätietoa etäopiskelumahdollisuuksista.  

Poikkeuksellinen kevät 2020 ja se-jonka-jätämme-nimeämättä oli toki keväällä tuonut minunkin elämääni työelämän puolella teams kokoukset ja zoomit, joten ihan vieraita eivät nämä ohjelmat minulle olleet. Mutta silti ohjelmistojen, alustojen ja kommunikaatiotapojen määrä tuntui aluksi häkellyttävältä. Yksi kerrallaan ne kuitenkin alkoivat tuntua helpommilta käyttää, ja varmuus siitä että pystyn opiskelemaan täysipainoisesti vaikken aina pääse livenä paikalle, voimistui.  

Silti se ihan ensimmäinen zoomi jännitti, ja digistarttia tehdessä tuntui että välilehtiä on auki miljoona ja lisäksi puhelimessa HAMKin oma app ja yammer sekä vielä whatsapp kommunikointiin luokkalaisten ja diilitiimin kanssa. Nyt kun mennään jo kolmatta kouluviikkoa, alkaa etäopiskelut olla jo melko rutiinia. Voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että kun valmistuu tradenomiksi HAMKista, on varmasti kaikki viestiminen hyvin hallussa. 

-Annina- 

Dream Team 2020 

 

Leave A Reply