Opiskelun ja arjen tasapainottelu

0

Opiskeluja on nyt muutamia viikkoja takana ja omaan arkeen sopiva tasapainottelu työn ja koulun välillä alkaa pikkuhiljaa löytyä. Olen täyspäiväisesti töissä henkilöstöpalvelualalla, joten kyky aikatauluttaa työt, opiskelu ja muut menemiset on hyvinkin tärkeässä roolissa. Onneksi työnantajani on todella joustava ja mahdollistaa minulle opiskelujen tekemistä myös työajalla, tästä olen äärimmäisen kiitollinen. Kun pystyy olemaan läsnä etäopetuksessa päiväsaikaan, jää enemmän aikaa annettujen tehtävien tekemiseen illemmalla ja ehtii vielä vietellä vapaa-aikaakin. Tällä hetkellä teen etäpäivää töistä aina tiistaisin ja keskiviikkoisin, jotta pystyn olemaan läsnä uuden Diili-toimeksiannon aikaan ja tehdä annettuja tehtäviä taas ennen seuraavaa oppituntia. 

  Opiskelut HAMKissa alkoivat 24.8.2020 eli ainakin tämän neljän viikon testiajo arjen tasapainottelun kanssa on toiminut! Toivottavasti kaikki sujuu yhtä mallikkaasti koko 3,5v opiskelujen ajan.

Anu

 

Jo ennen opintoja olin täyspäiväisesti töissä päivittäistavarakaupassa. Hain opiskelemaan lisähaulla ja koulu alkoikin hyvin pian opiskelupaikan vastaanotosta. Tälläkin hetkellä teen samaa työtä, mutta haluan antaa arjessa pääpainon opinnoille, joten vähensin työtuntejani hieman.   

  Työaikani ovat hyvin vaihtelevia, mutta pääosin kuitenkin olen töissä arkisin klo 6-14. Opiskeluiden sovittaminen tämän oheen on jokseenkin haastavaa, kun ei pääse osallistumaan tunneille juuri silloin kun niitä järjestetään. Onneksi lähes kaikki oppitunnit tallennetaan moodleen ja niitä on helppo katsella silloin, kun itselle parhaiten sopii. Suuri kiitos tästä joustaville opettajille. 

  Töiden jälkeen teenkin pitkälti koulutehtäviä, jonka lisäksi illat vietän hevosten parissa.  Tällä hetkellä en itse ratsasta, mutta hoidan hevosia muutoin. Lisäksi olen mukana ratsastusseurani jäsensihteerinä ja Etelä-Suomen ratsastusjaoston nuorisotiimissä, joten muitakin pieniä projekteja löytyy arjestani satunnaisesti.  

Roosa

 

Olen muuttanut Forssaan Kalajoelta opintojen alettua. Aikaisemmin en ollut edes käynyt Forssassa, mutta olen viihtynyt täällä todella hyvin. Forssa ei tunnu liian isolta kaupungilta näin Kalajoelta tulleelle. Viimeiset pari vuotta lukion jälkeen olen reissannut ympäri maailmaa talleilla töissä ja ihan vain matkustellut. Opiskelujen aloittaminen jälleen tuntui aluksi hieman pelottavalta kun aivot ovat olleet narikassa niin pitkään, mutta hyvin olen pärjännyt.  

   Koululla opetusta on ollut nyt kolme kertaa viikossa ja käyn tunneilla aina paikan päällä. Muiden opiskelijoiden kanssa jäämme joskus tuntien jälkeen tekemään tehtäviä yhdessä, mikä on ollut todella mukavaa. Yhdessä käymme tehtäviä läpi ja samalla ainakin itse tulee opittua hyvin, kun asiat käydään yhdessä läpi. Se myös helpottaa kun kotiin ei jää tehtäviä kun ne tekee heti alta pois. Iltaisin käyn ulkoilemassa tai näen kavereita, jotka asuvat lähipaikkakunnilla. Nyt kun kerrankin asun etelässä,  on myös mahdollista nähdä kavereita jotka asuvat esimerkiksi Helsingissä paljon useammin. 

   Omistan myös hevosen, joka on vielä toistaiseksi Kalajoella. Yleensä pidennetty viikonloppu vierähtääkin taas Kalajoen maisemissa hevosta ajaen ja ratsastaen. Jossain vaiheessa haluaisin tuoda myös hevoseni Forssaan niin ei tarvitsisi kulkea 460 kilometriä Kalajoelle joka viikko ja Forssassa kun on myös hyvä mahdollisuus harrastaa hevosen kanssa. Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen kouluun ja tykkään opiskella Forssassa. Parasta on kun ehtii elämään myös muutakin elämää opiskelujen ohella. 

Oona

 

Myös minä lukeudun niiden opiskelioiden joukkoon, jotka tasapainottelevat työ- ja koulutehtävien parissa ihanan kesän jälkeen. Olen ollut keväästä saakka töissä golf-alalla, jossa tein usean kuukauden ajan täyspäiväistä työviikkoa heti ylioppilaskirjoitusteni päättymisen jälkeen. Hämeen Ammattikorkeakouluun löysin tieni lisähaun kautta, joten uusi rutinoituminen opiskelun aloittamiseen täytyi hoitaa nopealla aikataululla. 

  Kaiken kaikkiaan olen päässyt hyvin takaisin opiskelurytmiin sekä saanut arjen soviteltua niin, että kaikelle riittää aikaa. Forssassa käyn vain satunnaisesti, sillä asun Turussa ja käyn töissä Naantalissa. Nykyisin teen tosin vain muutamia työvuoroja viikossa täysipäiväsen työviikon sijaan, joten aikaa ehtii hyvin pyhittää myös koulutehtäville. Diili-työskentelystä olen ollut erityisen innoissani ja meidän tiimin yhteistyö on sujunut varsin mallikkaasti heti alusta lähtien. 

Opinnot ja työt on siis mahdollista yhdistää – ja vieläpä niin, että pieni ihminen ehtii huolehtia myös muistakin elämänsä osa-alueista. Ehkä jopa entistäkin tärkeämmäksi on noussut pienien rentoutumis- ja lepohetkien muistaminen silloinkin, kun tuntuu miljoonan asian olevan kesken samanaikaisesti.

Mette

 

© Annika Mäki
© Emma Kallioniemi

RAKO Team, HAMK Hevosalan tradenomi-opiskelijat

Leave A Reply