Kouluruokakokemuksia

0

Hevosalan tradenomien koulupäivät viikolla 49 jäi kahteen, joten ryhmämme päätti kirjoittaa koulumme ruuista. Ryhmämme edelliset kouluruokakokemukset olivat lukiosta, ammattikoulusta ja peruskoulusta. Tuolta ajalta varmasti monella on jos jonkinlaisia muistoja ruoasta. Ryhmällämme ne olivat pääasiassa positiivisia.

Lounaan merkitystä opiskelussa ei voi korostaa liikaa. Kunnon lounas oppituntien välissä auttaa jaksamaan päivän läpi ja pystyt keskittymään paremmin. Lounaan ja välipalan pitäisi kattaa noin 1/3 päivän energiatarpeesta. Yleisesti hyvänä ruokamallina pidetään sellaista lautasmallia, joka koostuu 1/4 kalasta, lihasta tai kanasta, 1/4 riisistä, perunasta tai makaronista ja puolet salaatista. Meidän koulumme ruokala mahdollistaa tämän lautasmallin täydellisesti.  Ruokalamme tarjoaa aterian ruokailijalle kuin ruokailijalle. Tarjolla on päivittäin lihainen vaihtoehto sekä kasvisvaihtoehto. Lisäksi usein tarjolla on itse tehtyä tuoretta leipää. Kelan ateriatukikortilla ruoka maksaa vain 2,60e joka kerta, joten suosittelen kaikille opiskelijoille syömistä koululla. Koulumme ruoka tehdään Mustialassa.

Tällä viikolla ruokalassamme oli tarjolla seuraavia ruokia:

Ma: Lihapyörykät (G,L), Kasvis-fetapihvi (G,L)
Ti: Kalapuikot (L,M,A), Punajuuripyörykät (G,L,M,V)
Ke: Lihakeitto (G,L,M), Herkuttelijan kasviskeitto (G,L,M,V) jälkiruokana: Marjarahka (G,L,A)
To: Riistakäristys (G,L), Kuskus-kasvispihvi (L,A)
Pe: Itsenäisyyspäivä – Ei koulua

Leave A Reply