Vierailulla Hevosopistolla

0

 

Viimeviikolla ryhmämme teki ensimmäisen yhteisen vierailun Ypäjän Hevosopistolle. Tosin iso osa ryhmästämme oli siellä käynyt aikaisemminkin, jotkut myös opiskelleet, joten alue on monelle hyvinkin tuttu jo ennestään.

Leena Kalalahti kertoi meille ensin Hevosopiston historiasta Upseerikerho -nimisessä, vasta remontoidussa ja uudistetussa tilassa. Vanhojen valokuvien ja esineiden kirjo loivat historiallista tunnelmaa. Paikalla on pitkät perinteet. Oli mielenkiintoista kuulla historiaa; alunperin paikka on ollut armeijan hevosten talli, josta sitten myöhemmin on tullut valtion siittola ja ratsastusopisto.

Kengityspajalla

Kiersimme valjasverstaalla, kengityspajalla, sekä talleissa kaksi, kolme ja viisi. Kakkostallissa on siitostammoja ja varsoja, kolmostallissa ovat kaikki ravihevoset. Vitostallissa on ratsuhevoset, ratsastuskoulun hevoset ja yksityisiä hevosia.

Vanhassa maneesissa oli parhaillaan käynnissä nuorten hevosten ratsastustunti. Tämä maneesi on rakennettu vanhojen lentokonehallien tapaan, eikä vastaavaa arkkitehtuuria löydy nykyään enää ihan joka paikasta. Touhua ja vipinää riitti joka paikassa talleista pajoille, opiskelu hevosalalla onkin hyvin käytännönläheistä. Tutustuimme myös opistohalliin ja respaan. Opistolla on kaksi lämmitettyä maneesia, ja näissä järjestetään suurin osa tapahtumista ja kilpailuista.

Valjasverstaalla

 

 

Ensimmäinen syyslukukausi hevosalan liiketalouden opiskelijana alkaa olla lahjanauhaa vaille paketissa. Viimeisiä päiviä ennen joululomaa vietetään ja viimeistellään viimeisiä kouluprojekteja liiketoimintasuunnitelman parissa. Vaikka keli ulkona ei lupaa valkoista joulua ja hangen sijaan tarvotaan kurassa, on taatusti meistä jokaisella opiskelijalla katse jo joulussa ja uudessa vuodessa.

Syksy on tuonut paljon uusia tuttavuuksia ja oppeja mukanaan. Olemme päässeet opiskelun makuun ja loman jälkeen uudella puhdilla lähdetään tutustumaan uusiin aihealueisiin ja toivon mukaan löydetään lisää uusia näkökulmia ja ideoita tulevaisuuden haaveisiin.

Me täällä Forssassa vielä jatketaan pari päivää ja lompsitaan sen jälkeen lomille. Koko hevosalan tradenomiopiskelijoiden puolesta toivotamme jokaiselle hyvää joulua ja toiveikasta uutta vuotta! Ensi vuonna palataan!

Leave A Reply