Yritysvierailuja ja verkostoitumista

0

Yritysvierailut ovat merkittävä keino edistää opiskelijoiden työllistymistä ja uusien ideoiden syntymistä. Vierailut tarjoavat opiskelijoille mahdollisuuden nähdä, miten teoria yhdistyy käytäntöön, ja tutustua todellisiin työympäristöihin. Samalla ne avaavat näkymiä eri uramahdollisuuksiin ja auttavat opiskelijoita ymmärtämään, millaisia taitoja ja osaamista työelämässä arvostetaan.

Yritysvierailut voivat myös inspiroida opiskelijoita kehittämään omia liikeideoitaan, kun he saavat käytännön esimerkkejä yrityksen pyörittämisestä ja miten omia innovaatioita toteutetaan. Kohtaamiset alan ammattilaisten kanssa voivat herättää uusia ajatuksia, vahvistaa verkostoitumista ja jopa johtaa työllistymiseen tai muuhun yhteistyöhön. Näin yritysvierailut toimivat tärkeänä sillanrakentajana opiskelijoiden ja työelämän välillä.

Tume-Agrilla Heikki Sola kertoi meille kattavasti yrityksen perustamisesta, tuotevalikoimasta sekä ulkomaan viennistä.
Opiskelijat tarkkana kuin porkkanat Heikki Solan (oik.) kertoessa yrityksen toiminnoista tehdaskierroksella.

Tilalle töihin -hankkeessa yhteistyö koneyritysten kanssa on ollut antoisaa opiskelijoiden lyhytkoulutuksissa. Hankkeessa olemme vierailleet muun muassa Tume-Agri Oy:ssä Janakkalan Turengissa, NHK Groupilla Hämeenlinnassa sekä Hämeen Traktorihuolto Oy:ssä Hämeenlinnassa.

Yritysvierailuissa opiskelijat ovat tutustuneet alan teknologiaan, toimintamalleihin ja yrittäjyyteen käytännön kautta. Tavoitteena on ollut luoda polkuja työelämään. Tarkoituksena on myös ollut innostaa heitä yrittäjyyteen ja vahvistaa heidän liiketoimintaosaamistaan. Yhteistyö on hyödyttänyt sekä opiskelijoita että yrityksiä, tuoden uusia näkökulmia molemmille osapuolille.

Opiskelijat ovat kokeneet vierailut kaiken kaikkiaan kiinnostavina ja antoisina. Lisäksi maahanmuuttajat ovat kokeneet suomalaiseen työkulttuuriin tutustumisen sekä suorien kontaktien ja verkostojen rakentamisen tärkeänä työllistymismahdollisuuksiensa edistämiseksi.

NHK Groupilla yritysesittelyn meille tarjosi Juuso Kukkola ja Timo Laurell, kiitokset teille!
Sää suosi päiväämme ja pääsimme myös ulos ihmettelemään ja ihastelemaan työkoneita.

Kun toiminta Tilalle töihin -hankkeessa loppuu piakkoin, tätä samaa yritysyhteistyötä jatketaan HAALARI – haalarit päälle ja työelämään -projektin parissa. Tällä varmistamme lyhytkoulutuksiin osallistuvien ohjaamisen ja heidän tulevaisuuden suunnitelmiensa tukemisen. Myös HAALARI-hankkeessa on tulossa myöhemmin maatalousalan lyhytkoulutuksia, joten yhteistyötä hankkeiden välillä on ollut jo tässä vaiheessa tärkeää luoda.

Hämeen Traktorihuolto oli yksi mielenkiintoisista vierailukohteistamme. Kuvassa Pia Kekkonen, Jackson Kiptum ja Elmeri Pietilä.

Teksti: Pia Kekkonen
Kuvat: Katri Hakala, Sami Olenius, Sari Hattula

Jatkuvan oppimisen ja työllisyden palvelukeskus -rahoittajalogo.
Tilalle töihin -hanketta rahoittaa Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus.
Hanke on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus (JOTPA).

Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Yhteyshenkilönä toimii projektipäällikkö Pia Kekkonen (pia.kekkonen@hami.fi ja puh. +358503432766).

HAALARI – haalarit päälle ja työelämään -hanke on Hämeen Ely-keskuksen ja Euroopan unionin osarahoittamaa (ESR+). Hanketta toteuttaa Hämeen ammatti-instituutti. Yhteyshenkilönä toimii projektipäällikkö Terhi Kaskioja (terhi.kaskioja@hami.fi ja puh. +358505734137).

 

Leave A Reply