Työhyvinvointia ja muutoskyvykkyyttä sinun organisaatioosi?

0

Työhyvinvointiin vaikuttavat monet asiat. Joillekin työhyvinvointi merkitsee hyviä työkavereita, joiden kanssa tylsäkin työ tuntuu kivalta. Toisille työhyvinvointiin liittyy paljon käytännön asioita, joiden pitää sujua jouhevasti. Monesti työpaikan kehitettävät asiat liittyvät yrityksen johtamiseen, eri prosessien kehittämiseen, viestintään ja palautteen antamiseen. Muutos on aina mahdollisuus. Miten sinun organisaatiossasi kehitetään muutoskyvykkyyttä ja työhyvinvointia?

Kansainvälisyys voimavaraksi -hankkeeseen otetaan nyt yrityksiä mukaan muutoskyvykkyyden ja työhyvinvoinnin teemalla. Maksuton toteutus alkaa yrityksen kartoituskeskustelulla. Mukaan mahtuu 10 yritystä Kanta-Hämeestä. Ilmoita oma yrityksesi tai organisaatiosi mukaan.

Iloitaan hyvästä ja ollaan avoimia muutokselle

Jokaisen hankkeeseen ilmoittautuvan yrityksen tai organisaation kanssa käydään alkukartoituspalaveri, jossa pohditaan yrityksen työhyvinvoinnin ja muutoskyvykkyyden tilaa. Ensin lähdetään liikkeelle siitä, mitkä asiat ovat hyvin. Hankkeen tapaamisissa kysytään myös mahdollisista pullonkauloista ja muutoskyvykkyydestä sekä halukkuudesta kehittää toimintaa. Jos yrityksessä päätetään lähteä hankkeeseen mukaan, se vaatii aina ajallista panostamista sekä sitoutumista kehittämiseen.

Henkilöstön kehittämiseen kannattaa panostaa, sillä motivoitunut ja hyvinvoiva työntekijä on aloitteellinen ja suoriutuu tehtävistään hyvin. Muutokseen valmiit yksilöt ja tiimit tuovat yrityksille menestystä ja euroja kassaan. Muutosjohtamisella lisätään organisaation ketteryyttä ja saadaan muutos vietyä myös organisaation toimintatapoihin.

Kansainvälisyys voimavaraksi -hankkeen työhyvinvoinnin ja muutoskyvykkyyden kehittäminen tarkoittaa eri organisaatioissa eri asioita. Liikkeelle lähdetään aina yrityksen tarpeiden mukaan. Työhyvinvoinnin kehittäminen voi tarkoittaa konkreettisia asioita, joista ei esimerkiksi ole aikaisemmin selkeästi sovittu. Kehitysprosessin aikana voidaan asiat havaita ja määritellä sekä lisätä oleellisesti viestintää. Selkeät tavoitteen määrittelyt, palaverikäytännöt, henkilöiden roolit ja vastuut ovat asioita, joiden hyväksi voidaan helposti sopia parempia käytäntöjä. Asioiden kirjaaminen ja käytänteistä yhdessä sopiminen luo työhyvinvointia työntekijöille ja työyhteisö toimii paremmin, kun sählääminen vähenee. Usein arjen kiireessä on vaikea löytää aikaa kanssakäymiselle ja kohtaamisille. Esihenkilön pitäisikin pysähtyä silloin tällöin keskustelemaan kahden kesken työntekijän kanssa. Rauhallinen ja avoin keskusteluhetki voi monelle työntekijälle olla oiva mahdollisuus tuoda omia ajatuksia esille. Työntekijän kuunteleminen, palaute ja kannustaminen lisäävät motivaatiota. Välitsekit siitä, onko tavoitteisiin päästy, auttavat myös työntekijää tsemppaamaan yhteisen asian eteen.

Kansainvälisyys voimavaraksi -hanke

Kansainvälisyys voimavaraksi -hankkeessa järjestetään infoja, koulutusta ja työpajoja muun muassa kasainvälisyyteen ja työhyvinvointiin liittyen. Kanta-Hämeessä toimivat yritykset saavat myös henkilökohtaista ja maksutonta sparrausta hankkeen toimijoilta. Kansainvälisyys voimavaraksi -hankkeen tavoitteet ovat:

  • 1. Kulttuuritietoisuuden ja kansainvälistymisosaamisen lisääminen.
  • 2. Työhyvinvoinnin ja muutoskyvykkyyden kehittäminen.
  • 3. Verkostoitumisen edistäminen kansainvälisyystoimijoiden kesken.
  • 4. Kansainvälisten opiskelijoiden ohjaamisen kehittäminen ja yritysyhteistyön lisääminen.

Koulutuskuntayhtymä Tavastian ja Hämeen ammatti-instituutin toteuttama Kansainvälisyys voimavarasi -hanke on alkanut 1.1.2025. Hanke on ESR+ rahoitteinen ja tuen myöntäjä on Hämeen Ely-keskus. Hanke jatkuu 28.2.2027 saakka. Lue lisää hankkeen www-sivuilta.

 

 

 

 

 

 

Hämeen ammatti-instituutti.

Kysy Kansainvälisyys voimavaraksi -hankkeen pääkoordinaattori Mirva Viitamäeltä lisätietoja KKTavastiasta.

Kansainvälisyys voimavaraksi -hanke (ESR+). Kysy lisää osahankkeen työhyvinvoinnin ja muutoskyvykkyyden toteutuksesta HAMI, kehittämispäällikkö Kirsi Sippola.  Jos haluat mukaan hankkeeseen niin soittele 050 5745063 tai laita s-postia (kirsi.sippola (at) hami.fi)

Kuva: Kanta-Hämeen kuvapankki,Flicker

Teksti: Kirsi Sippola, HAMI

Leave A Reply