Kasvisruokainnovaatioita lisää

0

Hämeen ammatti-instituutti on mukana Kasvisruokainnovaatioilla kasvuun -hankkeessa, joka on saanut rahoituksen Hämeen liitolta (EAKR) keväällä 2024.  Hankkeessa tähdätään siihen, että yritykset kehittelisivät enemmän kasvisruokavalikoimaa tarjolle.

Kasvisruokainnovaatioilla kasvuun -hankkeen tavoitteena on edistää ruoka-alan pk-yritysten innovaatio-osaamista lisäämällä yritysten kasvisruokatuotevalikoimaa. Hankkeessa edistetään myös tutkimus- ja innovointivalmiuksia erilaisten kokeiluiden avulla. Kasvisruoka- ja juomatuotteet on valittu hankkeen kehittämiskohteiksi niiden pienten ilmastovaikutusten ja toisaalta ihmisen terveyttä edistävien vaikutusten vuoksi.

Kasvisruokainnovaatioilla kasvuun -hanke on saanut Hämeen liitolta rahoituksen keväällä. Hankkeen työpaketit liittyvät kasvisruokatuotteiden ideapankkiin, kasvisruokatuotteiden asiakaslähtöiseen kehittämiseen, yritysten innovaatio-osaamisen lisäämiseen sekä erilaisiin pilottikokeiluihin. Hanketta toteuttaa laaja joukko kantahämäläisiä ruoka-alan tutkimus- ja koulutusorganisaatioita yhdessä kasvisruokatuotteista kiinnostuneiden yritysten kanssa. Hanke toimii edelläkävijänä kestävän kantahämäläisen ruokajärjestelmän rakentamisessa keskittymällä ilmaston ja ihmisten kannalta hyvien kasvisruokatuotteiden kehittämiseen sekä toimijoiden tki-valmiuksen ja yhteistyön edistämiseen.

Hämeen ammatti-instituutti mukana kasvisruoka -hankkeessa

Hämeen ammatti-instituutti on mukana hankkeen toteutuksessa. HAMI on lupautunut tekemään hankkeessa seuraavia asioita:

  • Pilottikokeiluja
  • Uusia kasvisruokatestauksia
  • Uusia tuotteita koemyyntiin Lepaan viinitilalle ja/tai yritysten myymälöihin
  • Opiskelijoiden ja yritysten koulutusta eri aihealueita
  • Blogikirjoituksia hankkeen toteutuksesta
  • Yhteistyökumppaneiden kanssa toteutetut tapahtumat ja seminaarit

Haluatko mukaan?

Jos haluat yrityksesi mukaan hankkeeseen, ota yhteyttä hankkeen projektipäällikkö Sanna Lentoon (Hämeen ammattikorkeakoulu), joka koordinoi hanketta. Hankkeen muut osatoteuttajat ovat Hämeen ammatti-instituutti, Koulutuskuntayhtymä Tavastia, Luonnonvarakeskus ja Forssan ammatti-instituutti. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama ja se on saanut rahoituksen Hämeen liitolta (EAKR-rahoitus). Hanke kestää 30.6.2026 saakka.

Kasvisruokainnovaatioilla kasvuun -hanke

Hanke aika:
1.1.2024–30.6.2026

Tavoitteet:
Hankkeen tavoitteena on edistää ruoka-alan pk-yritysten innovaatio-osaamista ja kestävää liiketoimintaa monipuolistamalla ja lisäämällä yritysten kasvisruokatuotevalikoimaa. Tutkimus- ja innovointivalmiuksia edistetään kokeillen ja pilotein yhdessä yritysten, koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden kanssa. Kasvisruoka- ja juomatuotteet on valittu niiden pienten ilmastovaikutusten ja toisaalta ihmisen terveyttä edistävien vaikutusten vuoksi kehittämisen kohteiksi.

Hankkeen toteuttaa:
Hämeen ammattikorkeakoulu
Hämeen ammatti-instituutti
Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä
Koulutuskeskus Tavastia
Luonnonvarakeskus

Lisätietoja antaa:
Leikkainen Merja
+358504655102
merja.leikkainen@hami.fi

Lue lisää hankkeesta: https://hami.fi/hankkeet-2/kasvisruoka/

Leave A Reply