Jäätelö/innovaatiopäivä lähesyy! Oletko aina halunnut tietää, miten jäätelöä tehdään? Ilmoittaudu mukaan, sillä 18.11. kokeilemme Hämeenlinnan Sairion meijerissä jäätelön tekoa ja ideoimme uutta. Jäätelöpäivä kuuluu HÄMILIS-hankkeessa toteutettavaan kokeiluun, jossa jäätelöön lisätään sivuvirtaa. Jäätelöpäivän sisältönä on jäätelön valmistaminen, tuotekehitysideointi, jäätelön maistaminen sekä palaute.
HÄMILIS-Hävikki minimiin, lisäarvo maksimiin -hankkeen Hämeen ammatti-instituutin projektipäällikkö Miika Reikkinen on innoissaan hankkeen jäätelö-sivuvirta-kokeilusta
”Päivän aikana tehdään laktoositonta kermajäätelöä ja yhdistetään siihen erilaisia elintarvikealan sivuvirtoja, jotka muuten päätyisivät jätteeksi. Sivuvirta- ja makukokeiluja tehdään muun muassa omenien ja vadelmien sivuvirroista”, projektipäällikkö Miika Riekkinen Hämeen ammatti-insituutista kertoo.
Jäätelöpäivän ohjelma 18.11.2024
- 8.30 Jäätelöpaja jäätelömestari Rea Tammisen johdolla
- 11.30-12.30 Omakustanteinen lounas Sairiossa
- 12.30 -16 Jäätelönvalmistus jatkuu
- Valmistuksen lomassa pidetään tuotekehityspaja HAMKin johdolla
- Lopuksi maistetaan ja analysoidaan päivän aikana tehtyjä jäätelöitä
Ilmoittaudu mukaan
Työpaja on osallistujille maksuton. Mukaan otetaan 20 henkilöä, joten ilmoittaudu pikaisesti mukaan! Ilmoittautuneille lähetetään lisäohjeet sähköpostitse.
”Olemme jo saaneet mukavasti ilmoittautumisia, mutta vielä mahtuu mukaan. Ilmoittaudu siis heti joko minulle suoraan tai oheisen linkin kautta”, kehoittaa Hämilis-projektipäällikkö Miika Riekkinen Hämeen ammatti-insituutista.
HÄMILIS-hanke
Tapahtuman järjestää HÄMILIS: Hävikki minimiin, lisäarvo maksimiin – hanke yhdessä Häme Goes Into Ecosystems – hankeen kanssa. HÄMILIS: Hävikki minimiin, lisäarvo maksimiin – elintarviketuotannon sivuvirrat haltuun Hämeen pk-yrityksissä -hanke on alkanut keväällä 2024. Hankkeen päätoteuttaja on Hämeen ammattikorkeakoulu. Hankkeessa ovat mukana myös LAB ammattikorkeakoulu sekä Hämeen ammatti-instituutti. HÄMILIS-hankkeen tavoitteet:
- Tavoitteena pk-yritysten hävikin vähentäminen sekä sivuvirtojen hyödyntäminen
- Tavoitteena kehittää pk-yrityksille suunnattu täsmätyökalu (työnimi MiniSMART) elintarvikehävikin hallintaan
- Hyödyntää hankekumppaneiden toimintaympäristöä ja laboratorioita yritysten hyväksi ja kehittää yritysten tarpeeseen vastaavia palveluita
- Kehittää erityisesti elintarvikealan sivuvirroista uusia tuotteita ja tehdä erilaisia kokeiluita yritysten kanssa
- Lisätä pk-yritysten yhteistyötä alueellisesti ja kansainvälisesti
Blogin kuva: photo by Elena Leya on Unsplash
Kysy lisää
Miika Riekkinen,
lehtori/projektipäällikkö
+358505710959
miika.riekkinen@hami.