Julia opiskeli lukukauden Pariisissa: elämäni paras päätös ja upein kokemus

0

Liiketaloutta opiskeleva Julia Salo oli opiskelijavaihdossa Pariisissa syyslukukauden 2017.

Erilaista arkea
Olin lukioikäisenä ollut kielimatkalla USA:ssa kuukauden verran ja silloin jo päätin, että tulevaisuudessa tilaisuuden tullen haluan lähteä vaihtoon ja asua ulkomailla pidemmän aikaa. Lisäksi isosiskoni oli ollut vaihdossa ja se motivoi entistä enemmän itseäni lähtemään vaihtoon.

Parasta vaihdossa oli ehdottomasti kaiken uuden kokeminen, unelmien kaupungissa eläminen ja asuminen, sekä tietenkin uusien ihmisten tapaaminen. Arki ei tuntunut arjelta, kun ympärillä oli niin paljon tekemistä ja koettavaa.

  

Uusia eväitä
Vaihdon aikana tuli opittua itsestä todella paljon ja kasvettua henkisesti, sekä tutustuttua uusiin ihmisiin ja eri kulttuureihin. Englannin kielen taito vahvistui todella paljon niin kirjallisesti kuin suullisesti, joka on suuri etu tulevaisuuden kannalta. Paikalliset puhuivat mielellään englantia, vaikka pariisilaisista muuta voisi luullakin. Kaikki kurssini olivat englanniksi, joten koulussakaan ei ongelmia ilmennyt.

Vaihdosta palaa hurjan paljon upeita kokemuksia rikkaampana, tulee nähtyä niin paljon enemmän, kuin mitä lomamatkoilla voi nähdä. Asuminen toisessa maassa ja kulttuurissa on ainutkertainen mahdollisuus, jota ei missään nimessä kannata hukata.

Vaihtoon lähteminen on ehdottomasti ollut tähänastisen elämäni paras päätös ja upein kokemus. Koin sanoinkuvaamattoman hienoja hetkiä Pariisissa asuessani ja lähtisin koska vain uudestaan!

Erotu työmarkkinoilla
Uskon, että vaihtoon lähtemistä arvostetaan paljon työmarkkinoilla ja se on hyvä tapa erottua muista hakijoista. Ulkomailla opiskeleminen osoittaa rohkeutta, spontaaniutta, ja vahvistunut kielitaito on suuri etuus (ja edellytys) nykypäivänä.

Leave A Reply