Success Stories – Eveliina Töyrylä

0

Eveliina Töyrylä on autourheilusta kiinnostunut kone- ja tuotantotekniikan insinööri. Hän valmistui Hämeen ammattikorkeakoulusta viime joulukuussa ja työskentelee tällä hetkellä Vekarajärvellä Millogilla. Yrittäjäperheessä kasvanut Eveliina suoritti konetekniikan opintonsa 3,5 vuodessa.

Olin todella tyytyväinen valintaani. Sain uusia ystäviä ja toivottavasti heidän kanssaan pidän yhteyttä tulevaisuudessakin. Lisäksi opettajat olivat todella ihania ja heitä jää ikävä.

Miten päädyit opiskelemaan kone- ja tuotantotekniikkaa?

– Vierailimme lukio-opintojen loppu puolella Studia messuilla ja siellä kiinnostuin konetekniikasta sekä ajoneuvotekniikasta. Riihimäen toimipisteen löysin myös messuilta ja se jäi minulle positiivisesti mieleen.

Olen kotoisin maatilalta ja isäni on yrittäjä. Monet ystäväni harrastavat autourheilua ja osittain näiden asioiden myötä tekninen ala rupesi kiinnostamaan lukion aikana. Pohdin erivaihtoehtoja tekniikan alalta ja päädyin kone- ja tuotantotekniikkaan, koska se kuulosti mielestäni monipuolisimmalta.

Mitä aikaisempia opintoja sinulla oli ennen tätä koulua? Oliko niistä hyötyä, mitä?

– Lukio-opinnoistani oli varmasti se hyöty, että osasin aikatauluttaa ja organisoida etenemiseni ammattikorkeakoulussa. Myös ryhmätyötaidot olivat hyvät. Lukiossa luin vain lyhyen matematiikan enkä ollut kovin kiinnostunut tuolloin fysiikasta, joten ne asiat opettelin pitkälti insinööriopinnoissa.

Minkälainen työkokemus sinulla oli ennen HAMKiin tuloa?

– Ennen HAMKiin tuloa olin työskennellyt useana kesänä lähellä sijaitsevalla kauppapuutarhalla. Lisäksi olin työskennellyt muutaman kesän turvetraktorin kuljettajana isäni yrityksessä. Työskentely perheyrityksessä sai minut arvostamaan yrittäjyyttä ja isääni entistä enemmän. Ajattelin, että konetekniikan opinnot voisivat olla hyödyksi myös mahdollisesti tulevaisuudessa jopa yrittäjyydessä.

Työskentelitkö opintojen ohessa?

– En työskennellyt opintojen ohessa. Opiskelija-assistenttina lujuusopin laskuharjoituksissa toimin muutaman kuukauden ajan. Se oli mukava kokemus, mutta omat opinnot menivät sitten edelle ja tuntui, että niissä oli tarpeeksi tekemistä.

Miksi valitsit juuri HAMKin? Oletko tyytyväinen valintaasi?

– Valitsin HAMKin, koska sitä markkinoitiin niin hyvin Studia messuilla. Lisäksi valintaani vaikutti hieman se, että pisteraja opiskelijaksi pääsemiselle oli hieman matalampi. Myös sijainti vaikutti – en halunnut pääkaupunkiseudulle, mutta en myöskään kovin kauaksi Kouvolasta.

Olin todella tyytyväinen valintaani. Sain uusia ystäviä ja toivottavasti heidän kanssaan pidän yhteyttä tulevaisuudessakin. Lisäksi opettajat olivat todella ihania ja heitä jää ikävä.

Mitä olet tehnyt valmistumisesi jälkeen? Onko se vastannut odotuksiasi?

– Sain vakituisen työpaikan Millog Oy:ltä Vekaranjärven toimipisteeltä. Ammattinimikkeeni on tällä hetkellä asentaja. Työskentelen panssariajoneuvo- ja aseosastolla. Olen todella onnellinen, että sain jatkaa työskentelyä tutussa porukassa. Koen, että tässä yrityksessä on mahdollisuuksia edetä ylemmäskin uralla. Asentajan työ antaa mielestäni arvokasta kokemusta käytännöstä insinöörille ja uutta opittavaa tulee lähes joka päivä. Haasteitakin toki on, sillä minulla ei ole ammattikoulutaustaa. Olen kuitenkin oppinut pitkälti työtä tekemällä ja neuvoja saan aina kun tarvitsen.

Tutustu konetekniikan koulutukseen tarkemmin täällä: www.hamk.fi/hakijalle/kone-ja-tuotantotekniikka/Sivut/default.aspx

Konetekniikan opiskelijat Elsi Mäntynen ja Jesse Ruuth

 

 

Leave A Reply