Plussan puolella: Bookings with me apuna valmennusvarttien varaamisessa

0

Bookings with me on verkkopohjainen henkilökohtainen ajanvaraussivu, joka mukautuu oman Outlook-kalenterisi varausmerkintöihin. Bookings with me:n avulla muut voivat helposti varata kahdenkeskisiä tapaamisia kanssasi. Voit itse määritellä muun muassa varattavissa olevien tapahtumien keston, kuvauksen ja ajankohdat, joille varauksia voi tehdä. Sekä varaaja että varauksen saanut saavat sähköpostivahvistuksen kalenterimerkinnästä. Molemmat voivat myös päivittää tai peruuttaa sovitun tapaamisen.

Otimme Bookings with me –ajanvarauksen käyttöön Hämeen ammattikorkeakoulun Learning Design-tiimissä (LeaD) keväällä 2023. Ajanvarausten avulla henkilöstön on mahdollista varata Leadilaisilta kahdenkeskisiä lyhyitä valmennusvartteja erilaisiin digipeda-asioihin liittyen. Vartit järjestetään Teams-etäyhteyden kautta. Asiantuntijoiden osaamisalueet sekä linkit valmennuskalentereihin löytyvät HAMKin sisäisestä Intrasta. Valmennusvartit ovat osa henkilöstölle tarjottua digipedagogisen tuen kokonaisuutta.

Onnistuneita kokemuksia ja positiivista palautetta

Sekä Leadilaiset että valmennusvarttien varaajat ovat olleet tyytyväisiä palvelun käyttöön. Valmennusvartteja on tammi-maaliskuun aikana järjestetty jo lähemmäs sata. Suosituin aihepiiri lienee Moodle-opetusalustaan liittyvät erityistilanteet, mutta aihepiirit ja kysymykset vaihtelevat laajasti. Varaajat ovat olleet tyytyväisiä saadessaan apua nopeallakin aikataululla ja henkilökohtaisesti tuttujen asiantuntijoiden kanssa. Palvelu ja varaaminen on koettu helppokäyttöiseksi puolin ja toisin. Käytöstä innostuneet varaajat ovat luoneet myös itselleen Bookings with me-kalentereita esimerkiksi opiskelijoiden ohjausaikojen tarjoamiseen. Ohjeet palvelun käyttöönottoon löytyvät digipedaohjeista.

Valmennusvartit ovat helpottaneet myös leadilaisten arkea. Varauskalenterin käyttö on vähentänyt jonkin verran “voitko heti auttaa” -tyyppisiä työn keskeyttäviä viestikyselyjä, kun henkilöstö voi tehdä varauksen kysymykselleen suoraan varaussivulta. Myös ServiceDesk-palvelun kautta tulevien tukipyyntöjen ratkomiseen tarvitaan joskus henkilökohtaista yhteydenottoa. Tällöin voidaan suoraan tarjoa valmennusvartteja sopivan ajan löytämiseksi. Omaa varaussivua muokkaamalla voidaan säädellä omaa työkuormaa esimerkiksi sulkemalla lounasajat tai tietyt päivät pois varausmahdollisuuksista.

Valmennusvartteja tullaan positiivisen vastaanoton myötä tarjoamaan jatkossakin osana henkilöstön tukikokonaisuutta.

Briefly in English

HAMK staff can now book a 20-minute Teams meeting with LeaD -team’s experts to ask about various digipedagogical issues. The areas of expertise of each expert can be found from Intra. The experiences with the Bookings with me -service have been positive. 

Teksti: Eeva Niemelä, kokemukset LeaD-tiimin Kirsi Jaakkola, Jaana Nuuttila ja Sami Simpanen

Bannerin alkuperäinen kuva: Adobe Stock (RF)

Seuraa Plussan puolella -postaussarjaa Digi-HAMK-blogista. Meille voi myös esittää toiveita blogikirjoitusten aiheista. 

Leave A Reply