HAMK App kehittyy nopeasti – hyppää mukaan!

0

HAMK App on Hämeen Ammattikorkeakoulun opiskelijoille suunnattu mobiilisovellus, jota on kehitetty vuoden 2018 alusta lähtien. Sovellusta kehitetään HAMKin tietohallinnossa eli kyseessä on alusta loppuun asti HAMKin oma ohjelmistotuote. Tällä hetkellä HAMK App -käyttäjiä on noin 2800. Maaliskuussa HAMK App mobiilisovellukseen julkaistaan monia uusia, erittäin hyödyllisiä ominaisuuksia.

Moduulipalaute

HAMKin opiskelijoilla on nyt erittäin helppo tapa antaa moduulipalautetta. HAMK App näyttää heti aloitusruudussa, moneenko moduuliin opiskelija voi antaa palautetta. Käyttäjän ei tarvitse huolehtia moduulien koodien tms. nippelitietojen syöttämisestä, sovellus huolehtii taustatiedoista automaattisesti.

Antamasi palaute on anonyymia eli sinua ei voida siitä tunnistaa. Kaikki saatu moduulipalaute raportoidaan automaattisesti moduulista vastaavalle koulutuspäällikölle.

Moduulipalaute kehitettiin erittäin nopealla aikataululla – työt aloitettiin toden teolla tammikuussa 2019 ja ominaisuus valmistui helmikuun lopussa. Moduulipalautteen kehittäminen ei jää tähän, vaan kehitämme sitä eteenpäin käyttäjiltä saadun palautteen perusteella.

Kirjastopalvelut

HAMK App sisältää jo nyt sähköisen kirjastokortin, jonka avulla käyttäjä voi asioida HAMKin kirjastoissa. Maaliskuun version uutuus on kirjaston asiakkaaksi liittyminen mobiilisovelluksen kautta. Tämän toiminnon avulla uuden asiakkaan tiedot saadaan siirrettyä oikein ja reaaliaikaisesti kirjaston tietojärjestelmään. Tästä hyötyvät sekä kirjasto että kirjaston asiakkaat.

Parannetut lukujärjestystoiminnot

Lukujärjestystoimintoa on kehitetty käyttäjiltä saadun palautteen perusteella – uudessa versiossa käyttäjä voi halutessaan piilottaa aloitusryhmänsä lukkarin ja lisätä halutessaan muiden ryhmien lukkareita itselleen. Tämä toiminto löytyy lukkarinäytöltä oikeasta reunasta vasemmalle swaippaamalla.

HAMK panostaa jatkossakin voimakkaasti mobiilipalveluiden kehittämiseen. Kehitystyön tukemiseksi ja ohjaamiseksi on perustettu erityinen työryhmä, jossa on vahva edustus HAMKin eri toiminnoista.

Mika Rintala, tiimiesimies, TIetohallinto

Leave A Reply