Tutustu henkilökuntaamme: Tarja Saari

1

Tarja Saari toimii HAMKin muotoilun koulutuksessa opettajana, mutta sen lisäksi hän on myös vaatetussuunnittelija ja samoilija.

Valmistuin 1983 Taiteiden kandidaatiksi (MA 1994) ”Ateneumista” silloisesta Taideteollisesta korkeakoulusta, joka on nyt osa Aalto Yliopistoa.

Olen toiminut tuotesuunnittelijana suomalaisissa yrityksissä kuten Suomen Trikoo Oy, Virke Oy, Kutomo ja Neulomo Oy ja Leonardo Oy. Nuo kaksi ensimmäistä olivat isoja yrityksiä, joilla oli myös tuotanto Suomessa ja laaja myyntiverkosto Euroopassa. Tuotesuunnitteluun liittyvien töiden lisäksi sain olla mukana markkinointitilanteissa Suomessa ja maailmalla. Olen tehnyt suunnittelijaurallani myös neule- ja työvaatesuunnittelua.

Vuodesta 1991 olen toiminut opetustehtävissä HAMK Muotoilussa. Tärkeimpiä tehtäviäni on tuotesuunnitteluprosessin opettaminen ja ohjaaminen. Tähän tehtävään kuuluu luovan ajattelun sekä ideoinnin merkityksen ja keinojen oivalluksen herättäminen opiskelijoissa. Lisäksi kokonaisprosessin hallinnan kannalta erityisen tärkeänä pidän tiedonhankintaa, kohderyhmän tuntemista, asiakaslähtöisyyttä ja tulevaisuuden tutkimista.

Vapaa-aikanani vaeltelen Suomen Lapissa ja etelän metsissä. Harrastan suunnistusta, teen käsitöitä ja maalaan akvarelleja.

Parasta koulutusohjelmassani ovat ihmiset ympärilläni; työtoverit ja opiskelijat. On etuoikeutettua toimia näin luovassa ja innostuneessa ilmapiirissä.

Muotoilijana innostun aina ongelmista ja niiden ratkaisemisesta. Sanalla ongelma on minulle positiivinen kaiku.

 

Discussion1 kommentti

  1. Pingback: Global Fashion Business Get-together - Design Factory

Leave A Reply