Markkinointirengas

0

Opintopisteitä opinnoista kertomalla: HAMKin markkinointirengas 2018-2019

Koulun jatkuttua elokuussa 2018 HAMKin markkinoinnin opettaja Eveliina Toivonen kävi esittelemässä toisen vuoden liiketalouden, tietojenkäsittelyn ja muotoilun opiskelijoille HAMKin markkinointirengasta. Markkinointirengas on vuosittain järjestettävä muutaman kuukauden pituinen ja kolmen opintopisteen kokonaisuus, missä pääsee opintojen ohella promoamaan HAMKia ja erilaisia koulutusaloja esimerkiksi lukioille, ammattikouluille ja messuille ympäri Suomen. Hain mukaan, pääsin haastatteluun, ja tulin valituksi pieneen 12 hengen ryhmään. Opinnoista kertominen oli todella mielenkiintoista!

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun markkinointirengas toteutettiin Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa suomeksi. Vastaava kokonaisuus on pyörinyt vuosia Valkeakosken kampuksen opiskelijoiden kesken englanniksi.

Seurasin lukioaikanani erilaisia koulutusesittelyitä sekä luokkatiloissa että messuilla, ja pohdin jo silloin, että voisin tehdä juuri tuota hommaa myöhemmin, eli kertoa opinnoistani nuoremmille omaa uraa suunnitteleville tulevaisuuden tekijöille. Esittelyt auttavat sopivan koulun ja koulutusalan valinnassa, ja nuorempien on helpompi sopeutua korkeakouluopintoihin, kun heillä on tavallista enemmän tietoja siitä, mitä opiskelu ja opiskelijaelämä on käytännössä.

Jännitin vuosien ajan esiintymistä ihan pienellekin porukalle, ja juurikin tuo asia oli merkittävä syy siihen, että hain markkinointirenkaaseen mukaan. Markkinointirengas auttoi esiintymispelkoon valtavasti! Messuille ja kouluvierailuille ei lähdetty koskaan yksin, vaan 3-5 hengen ryhmissä. Me opiskelijat tsempattiin ja autettiin toisiamme, ja esiintymisvarmuutta sekä itseluottamusta tuli roimasti lisää. Oli hienoa huomata, kuinka kuulijat, niin oppilaat, opinto-ohjaajat kuin opettajatkin, arvostivat esityksiämme ja ryhmät esittivät hyviä kysymyksiä, mihin pääsimme vastaamaan.

Merkittävin asia, mitä markkinointirengas antoi, oli arvokas kokemus esiintymisestä tulevaisuutta ajatellen. Sain markkinointirenkaasta uusia ystäviä ja paljon mukavia muistoja. Yleinen kokemus monen tyyppisestä markkinoinnista on varmasti hyödyksi ja myös somemarkkinointi oli mahdollista 🙂 Ryhmä oli täynnä huikeita tyyppejä – iso kiitos myös kaikille kuulijoille!

Riku Juutilainen, tietojenkäsittelyn toisen vuoden opiskelija, 19.3.2019

Leave A Reply