Liiketoimintamuotoilun verkko-opinnot antoivat Kimmolle uusia näkökulmia, hyödyllisiä työkaluja ja vinkkejä tekoälyn hyödyntämiseen

0

Suoritin liiketoimintamuotoilun opinnot 5 op keväällä 2023 HAMKissa. Hain koulutusta, jossa pystyi opiskelemaan itsenäisesti ja sai edetä omaan tahtiin. Koulutus antoi paljon vinkkejä käyttökelpoisista visuaalisen suunnittelun työkaluista sekä itse liiketoimintamuotoilun templateista eli mallipohjista. Ohjausistunnoissa sain lisää näkökulmia aiheeseen, esim. AI:n hyödyntämiseen tässä yhteydessä. Haastavaa oli keksiä sopiva case, jonka yhteydessä niitä kokeilla – olin tavallaan aiheessa jo aiempien pohdintojen myötä liian syvällä, ja halusin saada case-työstä heti konkreettista apua työssäni käsillä oleviin haasteisiin.

Verkkokoulutuksessa sain käyttööni uusia työkaluja

Koulutuksesta oli minulle todella paljon hyötyä. Useat templateista olivat toki tuttuja aiemmista konsultointitehtävistäni, mutta niidenkin verestäminen oli paikallaan. Puhumattakaan uudemmista, esiin tulleista välineistä, joita olen koulutuksen innoittamana jo ottanut käyttööni. Verkkokoulutus oli laadittu johdonmukaisesti ja innostavasti; itseopiskellen siinä pystyi hyvin keskittymään itselle olennaisiin tai uusiin asioihin, mutta samalla se mahdollistaa osallistumisen hyvin erilaisilla taustoilla ja kokemustasoilla
Olen käyttänyt palvelumuotoilun menetelmiä työssäni aktiivisesti viimeiset 6 vuotta; nyt oli aika laajentaa osaamistani liiketoimintamuotoilun suuntaan. Annoin Googlen hakea soveltuvia itseopiskelukoulutuksia, koska päivätyöhön ei mahdu säännöllisempi osallistuminen koulutuksiin kasvotusten tms. Tämä koulutus tarttui tutkaan.

Olen koulutukseltani tietoliikennetekniikan DI, lisäksi minulla on suoritettuja markkinoinnin opintoja. Jo 34. vuosi menossa ICT-alalla; olen saanut tyydyttää uteliaisuuttani useista vinkkeleistä T&K:sta tuotantoon, tuotehallinnasta myyntiin ja konsultoinnista markkinointiin. Asiantuntijana, esimiehenä, johtajana, yrittäjänä. Isoissa ja pienissä firmoissa, sekä perinteikkäissä että startupeissa.
-Kimmo Matero

Lue lisää, mitä on liiketoimintamuotoilu?

Kiinnostuitko liiketoimintamuotoilusta? Ilmoittaudu liiketoimintamuotoilu 5 op opintoihin ja saat uusia näkökulmia! Lue lisää.

Leave A Reply