Elias löysi polkunsa HAMKin International Business -koulutuksesta

0

Elias Järvinen opiskeli VAAO:n (Valkeakosken ammattiopisto) kansainvälisellä merkonomilinjalla ja innostui opintoihin kuuluvista HAMKin avoimen ammattikorkean IB:n kursseista.

Kuka olet ja mitä opiskelet?

Nimeni on Elias Järvinen, 23 vuotias Valkeakoskelta alun perin kotoisin, tällä hetkellä asustelen Tampereella. Opiskelen HAMKissa International Business -linjaa, josta minulla on enää opinnäytetyö jäljellä.

Missä opiskelit ennen kuin päädyit HAMKiin ja miten se on vaikuttanut opintoihisi?

Opiskelin VAAO:ssa (Valkeakosken ammattiopisto) kansainvälisen kaupan merkonomiksi, josta valmistuin vuonna 2014. Kansainvälisyys on aina kiinnostanut sekä myös kaupan ala, jonka takia halusin, heti armeijan käytyäni, hakea IB:lle. Kv-merkonomi aikanani opintoihin kuului jokunen avoimen AMKin kurssi, jota IB-linjalla sitten käytyiin. Tuttu ympäristö, mahtava opiskelu ilmapiiri sekä kiinnostus alaa kohtaan oli suurimmat syyt, miksi halusin mennä IB:lle.

Mikä opinnoissa on parasta/mikä haastavinta?

Yhteisö, IB:llä kaikki tulevat toimeen oli kyseessä sitten kuka tahansa. Itse olen saanut suuren verkoston ympäri maailmaa, joihin kuuluu niin luokkakavereita kuin opettajiakin, jota pidän suuressa arvossa. Kiinnostavat kurssit, erinomaiset vaihto-opiskelu- sekä double degree -mahdollisuudet nimim. 5kk vaihto-opiskelua Kosovossa ja mahtava ja tukeva opiskeluilmapiiri ovat omasta mielestäni parhaat asiat mitä IB:llä on.

Haasteita tulee vastaan, niitä ei voi sivuuttaa mutta mitä ensimmäisenä tulee mieleen on se, että yrittää sisäistää uusia asioita ja siinä samalla käyttää sanakirjaa. Eli englannin kieli. Peruskoulun englannilla pärjää moitteitta, sitä ei kannata pelätä.  Jossain vaiheessa sen kumminkin kyllä huomaa, että puolet lauseesta menevät ohitse, kun et ymmärrä yhtä tiettyä sanaa. Mutta tässä taas näkyy IB:en hyvä puoli, kielitaito paranee. Sitä ei heti itse huomaakaan, kun käyttää englantia päivittäin ja kuinka sujuvasti se luonnistuu.

Mitä teet työksesi?

Olen tällä hetkellä Telian B2B-myyntipuolella töissä. Työtehtäviini kuuluu Telian tuotteiden sekä palveluiden myynti niin uusille- kuin nykyisille yritysasiakkaille. Aina olen kyllä avoin uusille työmahdollisuuksille!

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?

Tämä on vaikea kysymys sellaisille henkilöille, jotka eivät suunnittele elämäänsä sen kummemmin vaan antavat asioiden tapahtua omalla painollaan. Toisille taas tämä voi olla erittäin helppo kysymys. Jotkut ovat tavoitteellisia ja tietävät alusta asti mitä haluaa ja miten siihen pisteeseen päästään. Itse koen kuuluvani välimaastoon. En osaa sanoa mitä teen ja missä näen itseni viiden vuoden päästä, mutta pidän huolen siitä, että viiden vuoden päästä teen sitä mistä oikeasti tykkään ja mihin minulta löytyy intohimoa. Tietoa, mikä tämä intohimo voisi olla. Tärkeintä minulle on se, että tekee sitä mistä nauttii.

Kenelle suosittelisit HAMKin International Business koulutusta?

HAMK IB sopii niille, ketkä oppivat parhaiten tekemällä. Teoriaa tietysti tulee, siltä ei voi välttyä ja sitä tarvitaan myös, mutta jos tykkää aktiivisesta opiskelusta ja projektien tekemisestä, this is the place for you. Suosittelen IB:tä kaikille, ketkä haluavat saada kokemusta Learning by doing -menetelmästä monikulttuurisessa ympäristössä.

Leave A Reply