Kansainväliselle uralle startti jo opiskeluissa – Vaatetusmuotoilun Sohvi vaihdossa Briteissä

1

Sohvi Väänänen opiskelee HAMKissa vaatetusmuotoilua Visamäessä. Sohvi on rakentanut koulutuksensa hyvin kansainväliseksi, sillä hän on opintojensa aikana ollut vaihto-opiskelijana Falmouth Universityssä Englannin Cornwallissa, mutta myös työharjoittelussa ulkomailla. Haastattelimme Sohvia hänen kokemuksistaan muotoilun opiskelun kansainvälisyydestä!

Miten päätit lähteä vaihtoon?

Päätin lähteä koulutusvaihtoon koska ulkomailla opiskelu oli ollut pitkäaikainen unelmani sekä Falmouthin yliopisto vaikutti hyvin mielenkiintoiselta. Lisäksi minua oli aina kiinnostanut Englanti vaihtomaana.

Mitä opiskelit vaihdossa?

Opiskelin Falmouthissa Bachelor of Fashion Design -koulutuksessa. Opiskelu oli hyvin itsenäistä ja yksilötyöpainotteista. Opettajien kanssa käytiin joka viikko läpi henkilökohtaisesti mitä olimme tehneet ja he antoivat rehellistä palautetta ja kyselivät haastavia kysymyksiä tekemisestä. Meiltä vaadittiin hyvin paljon.

Mikä oli parasta? Entä haasteellisinta?

Parhaita asioita vaihtokokemuksessani olivat Erasmus-ryhmän opiskelijoihin tutustuminen ja matkustelu Cornwallin kaupungeissa. Nautin myös koulun upeista tiloista, mm. 24/7 auki olevasta kirjastosta joista löytyi tietoa kaikista luovista aloista. Koulun haastellisuus ja täysin erilaiset opetusmetodit puskivat minut tekemään parhaani.

Haastellisinta oli Falmouthin sijainti Cornwallin kärjessä. Matkustaminen Lontooseen kesti junalla tai bussilla noin 7-9 tuntia, mikä teki esimerkiksi Suomeen matkustamisesta vaikeampaa. Lisäksi Falmouthin sää oli paikoitellen rankka sen merellisen sijainnin takia. Toisaalta oli todella hienoa asua paikassa jossa oli monia rantoja ja palmuja jopa talvella.

Suosittelisitko vaihtoon lähtemistä muille opiskelijoille?

Suosittelisin vaihtoa ihan kaikille, varsinkin jos se edes vähän kiinnostaa! Vaihtokokemukset ovat olleet yksiä antoisimpia kokemuksiani koulutuksen aikana ja tuovat paljon lisää perspektiiviä ja näkemystä tekemiseen. Vaatetusalan työpaikkoja on myös enemmän ulkomailla, jonne minäkin todennäköisesti tähtään koulun jälkeen.

Kerro joku hauska sattumus vaihdosta!

Talvella Falmouthissa satoi vain muutamina päivinä lunta, mutta koska Englannissa tämä ei ole niin tavallista, koulu laitettiin lumisina päivinä kiinni ”for student and staff safety”. Tämä minua vähän huvitti lumeen hyvin tottuneena ihmisenä.

Discussion1 kommentti

  1. Pingback: UKK – Älykäs ja kestävä muotoilu, artenomi (AMK) - Yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen

Leave A Reply