RUN-EU järjestää tapahtumia laadukkaan opetuksen ja oppimisen kehittämiseksi

0

HAMK koordinoi RUN -Eurooppa-yliopiston (RUN-EU) toimintaan kuuluvaa Future and Advanced Skills Academies (FASA) -työpakettia, johon kuuluu pedagogisen tuen ja toiminnan sisältöjä sekä opiskelijoille että opettajille. FASA-ohjelmien ja opintojaksojen suunnittelu on nyt alkanut.

Ensimmäiseksi viisi RUN-kumppanikorkeakoulua järjestää opiskelijoille SAP-opintojakson (Short Advanced Programme), jonka tavoitteena on ohjata pohdinnalliseen syväopiskeluun ja valmistaa opiskelijoita tulevaisuuteen vahvistamalla heidän yleistaitojaan. SAP järjestetään lokakuussa 2021. Jakson ensimmäinen vaihe toteutetaan verkossa ja toinen viikon kestävänä intensiivisenä kontaktiopetuksena HAMKissa. Tälle SAP-opintojaksolle voivat hakea kaikki RUN -Eurooppa-yliopiston opiskelijat. Ilmoittautuminen alkaa kesäkuun aikana.

FASA tukee opettajia innovatiivisten pedagogisten sisältöjen toteuttamisessa laatimalla pedagogisen käsikirjoituksen, joka sisältää konkreettisia neuvoja ja vinkkejä pedagogisesti yhtenäisten SAPien suunnitteluun. Pedagoginen käsikirjoitus on nyt valmis, ja pääset katsomaan sitä tästä.

Lisäksi FASA järjestää viisi pedagogista kehittämisohjelmaa, joiden tavoitteena on vahvistaa opettajien pedagogisia valmiuksia. Ohjelmat on suunnattu RUN -Eurooppa-yliopiston opettajille, jotka ovat kiinnostuneita opetuksen kehittämisestä. Ensimmäinen kehittämisohjelma järjestetään lokakuun viimeisellä viikolla HAMKissa, ja se tuo yhteen 24 opettajaa kahdeksasta RUN-kumppanikorkeakoulusta. Ohjelmaviikon aikana opettajat luovat yhteisen käsityksen laadukasta opetusta ja oppimista edistävistä osatekijöistä RUN -Eurooppa-yliopistossa.

Samalla viikolla järjestetään Design Factory Bootcamp, johon kuuluu myös SAP-opiskelijoille ja pedagogiseen kehittämisohjelmaan osallistuville opettajille tarkoitettuja yhteistilaisuuksia. Yksi yhteisistä tapahtumista on puolipäivää kestävä kilpailu, jonka tuotoksena on tarkoitus kehittää oppimistyöpaja tulevaisuuden taitojen vahvistamiseksi. Kilpailun voittaa työpaja, joka osoittaa parhaiten, millä tavoin tulevaisuuden taitoja voidaan oppia. Design Factory Bootcampin osallistujat oppivat kehittämään yhdessä oman Design Factoryn sekä käynnistämään oppimisprojekteja, joiden aiheena on paikallisen teollisuuden kehittäminen globaalissa yhteistyössä. Ohjelmaviikon ensimmäisenä ja viimeisenä päivänä osallistujat toimivat yhdessä pedagogisten kehittämisohjelmien opettajien kanssa.

Lokakuun 2021 viimeinen viikko on siis HAMKissa täynnä aktiivista RUN-toimintaa! Lisätietoja antavat Liisa Postareff (SAP, pedagoginen kehittämisohjelma) ja Jari Jussila (Design Factory Bootcamp).

Alkuperäinen englanninkielinen teksti: Liisa Postareff ja Jari Jussila

Kuva: HAMKin markkinointikuvat

Leave A Reply