Emma Nylund on Mustialan uusi koulutuspäällikkö

0

Emma Nylund aloittaa Mustialan koulutuksien, Maaseutuelinkeinot ja Smart Organic Farming, uutena koulutuspäällikkönä maaliskuusta 2022 alkaen. Nylundin tavoitteena on kehittää Mustialasta entistä parempi koulutuskokonaisuus, joka on kehityksen edelläkävijä, kuitenkaan sen historiaa unohtamatta.

Ennen Hämeen ammattikorkeakouluun siirtymistä Nylund toimi Helsingin diakonissalaitoksen säätiössä, Vamos Turku-yksikössä yksikönjohtajana. Koulutukseltaan Nylund on filosofian maisteri, ja hän on myös valmistunut HAMKista ammatilliseksi opinto-ohjaajaksi vuonna 2009, joten HAMK ei ole hänelle täysin vieras toimija.

Nylund on aiemmissa rooleissaan työskennellyt kehitystyön parissa, ja nimenomaan pedagoginen kehittäminen on tuntunut hänelle omalta suuntaukselta. Uran kurssi ohjautui kuitenkin sosiaali- ja terveysalan suuntaan, mutta kaipuu pedagogiseen johtamiseen jäi. Kun Nylund huomasi HAMKin ilmoituksen vapaasta koulutuspäällikön paikasta, ei hakupäätöstä tarvinnut miettiä kahta kertaa.

Nylundilla ei ole taustaa tai koulutusta maatalousalalta, mikä jännitti häntä hakuvaiheessa. Nylund kuitenkin luottaa henkilökunnan vahvaan ja laajaan substanssiosaamiseen. Näin hän voi keskittyä kehittämään koulutusta yhdessä koko henkilöstön kanssa, kohti yhteistä päämäärää. Nylund haluaa kehittää Mustialaa entistä vahvemmaksi kokonaisuudeksi ja moderniksi kehityksen edelläkävijäksi.

Eniten Nylund odottaa uudessa roolissaan Mustialaan tutustumista, yhteisöllisyyttä, erilaisten isojen ja pienten ongelmien ratkaisua sekä uuden oppimista, joka innostaa ja sytyttää Nylundia erityisesti. Nylundin edeltäjä Jukka Korhonen siirtyy osaamisalueelleen täydentämään maaseutuelinkeinojen moduulien liiketoimintaosaamista lehtorina. Korhosesta on Nylundille suuri apu siirtymässä, ja Nylund mainitseekin, että HAMKiin siirtyminen tuntuu hyvältä, kun uuteen rooliin sopeutumista tuetaan monelta eri taholta.

Leave A Reply