Hitsi, myytiin taas väärin

0

IhmisryhmäLuen usein Jari Parantaisen ylläpitämää Pölli tästä-blogia. Blogissa on usein keskustelua siitä, millainen myynti aidosti myy ja millainen myynti taas toisaalta toimii lähinnä karkottimena. Voin ylpeänä todeta, että mekin olemme osanneet tehokkaasti karkottaa asiakkaita.

Parantaisen teksteistä käy kokonaisuuteen esimerkiksi blogiteksti: http://www.pollitasta.fi/2015/11/laatu-ei-kay-kaupaksi/ HAMKina toteutamme paljon erilaista myyntiä. Milloin myymme opiskelijaprojekteihin, täydennyskoulutukseen, koulutusvientiin tai perusopetukseemme liittyen. Myynnissä toistuvat pelottavasti samat sanat laatu, luotettavuus, asiakaslähtöisyys. Eikä tässä vielä kaikki, upotamme tekstiin myös korkeakouluslangia, joka ei luultavasti puhuttele millään tavalla yrittäjiä.

Hyvänä esimerkkinä tästä toimii viime viikolla toteutettu esite, johon olimme avanneet myös valmennuksen sisältöjä. Sisältöjen kuvauksessa vilisi sanoja kuten hypoteesi ja reflektointi. Kävimme ylpeänä esittelemässä uunituoretta esitettä First Round Oy:n Timo Liukolle, joka antoi arvokkaan palautteen esitteestä: Sisältöä oli liikaa ja teksti ei puhutellut asiakkaita.

Hitsi, myytiin taas sitä mitä meillä on tarjolla eikä sitä, mitä asiakkaat tarvitsevat. Virhe, jonka olen tehnyt muutaman kerran omankin myyntiuran aikana. Meillä kun on nyt vaan niin paljon ja niin hienoja nippeleitä ja nappeleita, niin onhan jonkun pakko olla näistä kiinnostunut!

No ei ole. Mitä asiakkaat sitten haluavat? Mahdollisuuksia kehittää omaa liiketoimintaansa ja saada tietoa omien päätöksiensä tueksi. Tiedolla johtaminen on nykyaikaa ja meillä on mahdollisuus toteuttaa ketterästi kokeiluja yritysten kanssa. Tiedon kaatamisen sijaan toteutetaan yhteisiä kokeiluja, joissa yrittäjä tekee ja on mukana myös analysoinnissa saaden näin tietoa ja lisämyyntiä yritykselleen. Me toimimme mukana kumppanina ja kaikki hyötyvät jotain. Win-win.

Lisätietoa Kolmen kokeilun kasvuvalmentautumisesta löydät osoitteesta: www.hamk.fi/kasvuyrittajyys. Käy kurkkaamassa ja hae mukaan. Kokeilustartit järjestetään ryhmittäin ja jokaiseen ryhmään otetaan mukaan 4 yritystä. Mukaan pääsee siis joustavasti, eikä ensimmäisessä vaiheessa joudu vielä sitoutumaan mihinkään.

Kiinnostuitko? Soittele tai laita sähköpostia ja katsotaan miten päästään käynnistämään kokonaisuus yhdessä.

-Jukka
Jukka Raitanen
03 646 6666
jukka.raitanen@hamk.fi

Leave A Reply