Pienyritysten terveystempaus vietiin Kauppakeskus Tavastilaan

0

Ryhmä sairaanhoitajaopiskelijoitaKauppakeskus Tavastilassa tempaistiin pienyritysten työhyvinvoinnin hyväksi 31.3. – 1.4.2016. HAMKin toisen vuoden sairaanhoitajaopiskelijat tekivät terveydentilan mittauksia ja antoivat henkilökohtaista ohjausta. Tempaus oli suunnattu Tavastilassa toimiville yrittäjille ja yritysten henkilökunnalle.

Osallistumismahdollisuudessa oli keskeistä toiminnan vienti yritysten luo. Useimmat yrityksistä pitävät liikkeensä avoinna päiväaikaan, jolloin on vaikea irrottautua ilman sijaista. Tämä näkökulman toi esille Rento Designin Hanna Väinölä, joka osasi vinkata myös vapaana olevista tiloista. Tempauksen toteuttamisessa auttoi Miikka Anttila, joka toimii Tavastilan tilojen vuokraajana ja yrittäjien tukena.

Tempaukseen osallistujat olivat tyytyväisiä toteutukseen. Opiskelijat osasivat asiansa ja tempaus antoi hyvän syyn keskittyä oman hyvinvoinnin kuunteluun keskellä arkea. Osalla tulokset herättivät miettimään, että omaan itseenkin täytyisi muistaa panostaa, niin silloin sujuvat työtkin paremmin.

Terveystempaukset ovat osa Euroopan sosiaalirahaston osarahoittamaa Hyvän työelämän ääni -hanketta. Tempauksia on mahdollisuus järjestää myös myöhemmin vuoden 2016 aikana. Lähtökohtaisesti toteutuspaikkana on HAMKin Lahdensivuntien kampus, jossa on mittauksiin sopivat tilat. Pakettiin voidaan sisällyttää myös esimerkiksi ohjattu rentoutustuokio. Lisäetuna osallistujat saavat tunnukset oppimisympäristöön, johon on tuotettu ja kerätty ravintoon, uneen, liikuntaan ja työssä jaksamiseen liittyvää materiaalia.

Lisätiedot: projektikoordinaattori Marjo Vaalgamaa, marjo.vaalgamaa (at) hamk.fi, p. 03 646 6658

Leave A Reply