Metsävero

0

Metsäverotus ja veroilmoituksen teko

Jokaisen metsänomistajan tulee tehdä metsäveroilmoitus, mikäli hänellä on ollut metsätalouden tuloja tai menoja. Metsäveroilmoitus täytetään vuosittain ja tehdään aina edellisen vuoden menoista ja tuloista.

Metsäveroilmoituksen tekoa varten tarvitset kaikki edeltävän vuoden tulo- ja menotositteet. Metsäveron tekemistä helpottaa, jos olet pitänyt vuoden aikana kirjanpitoa metsän tuloista ja menoista. Veroilmoitus tehdään 2C-lomakkeelle, joka on esitäytetty. Vuodesta 2017 alkaen metsäverotiedot on annettava sähköisesti, verottajan sivuilta löytyvän oma vero palvelun kautta. Metsäveroilmoituksen voi edelleen toimittaa paperisena mutta vain, jos siihen on erityinen syy, kuten tekninen este. Puolison kanssa yhdessä metsää omistavat täyttävät vain yhden lomakkeen. Veroilmoitusta oma-aloitteisista veroista (kausiveroilmoitus) ei tarvitse tehdä, mikäli sinulla ei ole ollut lainkaan arvonlisäverollista toimintaa verovuoden aikana.

Täältä löydät Verohallinnon tekemän ohjevideon arvonlisäveron ilmoittamista varten.

Metsäveroilmoituksen tekoa varten löytyvät ohjeet vero.fi sivulta. Kattavat ohjeet veroilmoituksen täyttöön löydät myös mm. Metsälehti Makasiinista, Maaseudun Tulevaisuus ja Taloustaito lehdistä.

Metsäveroilmoitukseen vähennettäviksi menoiksi kelpaavat esimerkiksi metsälle kuljetut metsänhoitomatkat, kirjallisuus ja metsänhoitoon tarvittavat työvälineet. Vähennettävä osuus on arvonlisäveron määrä. Metsäasioissa alvin osuus vaihtelee riippuen tuotteesta tai palvelusta, joten ole tarkkana!

HUOM!

Polttopuun ja joulukuusien myynti on verollista tuloa, mutta sinun ei tarvitse maksaa veroja hankinta työstä.

Täältä löydät ohjeet veroilmoituksen täyttöön. Lisäksi Metsäkeskus on tehnyt videon, jossa neuvotaan veroilmoituksen täyttö, Videoon.

Metsätalouden 2c lomake

veroilmoitus lomake oma-aloitteisista veroista (aiemmin kausi veroilmoitus nimellä).

Lähteet:

https://www.metsakeskus.fi/verovinkit

https://www.op.fi/media/liitteet?cid=151828396

https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/veroilmoitus_ja_verotuspaato/veroilmoitus-metsatalous/

Leave A Reply