STUDIA-MESSUT 25.-26.11.2020

0

Kirjoittajat: Eveliina Saari, Emmi Sorsa ja Maritta Kitti

Sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajaopiskelijat osallistuivat Studia-messuille osana projektiharjoittelua.

Joka vuotiset Studia-messut järjestettiin koronan vuoksi tänä vuonna verkossa. Messuilla voi tutustua ajankohtaisiin koulutusaiheisiin, keskustella oppilaitosten edustajien kanssa ja löytää erilaisia opiskeluvaihtoehtoja.

Tapahtuma vastaa “Mitä opiskella?”-kysymykseen kaikissa elämän vaiheissa. Messuilla on mukana kymmeniä eri oppilaitoksia ympäri Suomen. Jos kansainvälinen opiskelu kiinnostaa, Studia-messuilla pääsee tutustumaan myös kymmeniin eri oppilaitoksiin useissa eri maissa. Esillä on myös paljon aikuiskoulutusvaihtoehtoja.

Messuilla oli livemessujen tapaan ohjelmaa, johon voi osallistua nyt virtuaalimessuilla verkossa suorana lähetyksenä: mm. eri oppilaitosten esittelyjä, kaupunkien esittelyjä opiskelukaupunkeina ja erilaisia luentoja opiskeluun liittyen.

Uutta nyt virtuaalisilla messuilla oli mahdollisuus kysyä opiskeluun liittyviä kysymyksiä suoraan oppilaitosten edustajilta chatin kautta. HAMK:in chattiin oli vastailemassa koulun edustajia eri ammattialoilta. Myös me sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajaopiskelijat olimme edustettuina chatissa osana projektiharjoitteluamme. Kovin vilkasta siellä ei ollut, mutta pystyimme vastaamaan nopeasti kysymyksiin. Jos eteen tuli kysymyksiä, joihin ei heti tiennyt vastausta, toimimme yhteistyössä muun chat-tiimin kanssa ja vastaukset löytyivät. Kaiken kaikkiaan chatissa toimiminen kokemuksena oli opettavainen ja mielenkiintoinen.

 

Leave A Reply