Diili-työskentely käyntiin Hämeenlinnassa

1

Viime viikolla pääsimme kosketuksiin käytännön yrityselämän kanssa, kun kaikilla aloittaneilla tradenomeilla alkoi jo ensimmäisistä päivistä lähtien mielessä kummitellut Diili-työskentely. Tämä ensimmäinen Diili-tehtävä on yhteinen kaikille HAMK:ssa aloittaneille tradenomiopiskelijoille, mutta jatkossa työstämme Forssan kampuksella omia yritysyhteistyöhankkeita. Diili-työskentelyhän tarkoittaa Diili-oppimistehtäviä, jotka ovat yrityksiltä ja muilta organisaatioilta saatuja toimeksiantoja, joihin tradenomiopiskelijat etsivät uudenlaisia ratkaisuja. Diili-työskentely on siis hyvin käytännönläheistä ja tiimityöskentely -taitoja vahvistavaa toimintaa.

Toimeksiannosta ideaksi

Kaikki aloittaneet tradenomit kokoontuivat Hämeenlinnan kampukselle kuulemaan tulevan Diilin toimeksiantoa. Toimeksiantaja HPK jakoi meille laajan materiaalin taustoista ja kertoi tulevan Diilin aiheen, joka liittyi joukkueen kotisivujen kehittämiseen. Toimeksiannon paljastuttua alkoi pohdinta ja ideointi, miten ongelmaa lähtisi ratkaisemaan. Meillä Forssan kampuksella toimitaan 3-4 hengen ryhmissä, jolloin jokaisen ryhmänjäsenen panos on ratkaisevassa roolissa. Ideointityön jälkeen edessämme oli valintojen tekeminen tulevan ratkaisun suhteen. Jokaisen ryhmäläisen ajatuksista koottiin kaikkia miellyttävä ratkaisuehdotus.

Ideasta ratkaisuksi

Elokuun lopussa Hämeenlinnan kampukselle avattiin uusissa tiloissa toimiva oppimisympäristö, kun HAMK:in ensimmäinen Design Factory avattiin. Design Factory on poikkitieteellinen tuote- ja palvelukehityksen alusta, joka yhdistää opiskelijat, opettajat, tutkijat ja elinkeinoelämän. Design Factoryssa työskennellään monialaisissa tiimeissä hyödyntäen eri alojen osaamista. Tässä kiehtovassa oppimisympäristössä pääsee luomaan ideasta ratkaisuja erilaisille toimeksiantoyrityksille hyödyntäen esimerkiksi 3D-skannausta, mallintamista ja -tulostamista savi- ja muovimateriaaleilla, digitaalista paperi- ja tekstiilitulostamista sekä laserleikkausteknologiaa. Opiskelijoilla on siis käytössään laaja-alaisesti erilaisia nykyteknologialla varustettuja työlaitteita sekä ammattitaitoiset ja innostavat ohjaajat.

Teksti: Iida Koskinen, Jani Peltola ja Amanda Välkky

Discussion1 kommentti

  1. Pingback: Hevosalan tradenomiopiskelijoiden opinnot startanneet vauhdikkaasti - Yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen

Leave A Reply