Unelmia ja tutkimushommia

0

Puoli vuotta takana uudessa pestissä. Olen unelmahommissa! Toki vielä on kuherruskuukausi menossa mutta tällä hetkellä tuntuu siltä.

Minun intohimoni on opetuksen kehittäminen ja tutkiminen. Erityisesti uusien houkuttelevien, koukuttavien, visuaalisesti viehättävien oppimisympäristöjen kehittäminen ja testaaminen aidoissa tilanteissa ja ympäristöissä. Opiskelijoiden positiivisten oppimiskokemusten luominen on päämäärä, johon pyrin omalla toiminnallani vaikuttamaan.

Teknologian mahtavat mahdollisuudet!

Mutta ei itsestään selvänä ja valmiiksi annettuna. Vaan tutkittuna, perusteltuna, järkevästi sovellettuna, ammattialaan sopivana. Tätä ei tehdä tutkijankammioon yksin hautautuneena. Mielekkäitä oppimiskokemuksia luodaan yhdessä! Opiskelijat keskiössä, opettajat, tutkijat, koodarit, artistit, käyttöliittymäsuunnittelijat, monialaisissa ja monitieteisissä tiimeissä. Mielekäs oppimiskokemus voi olla sairaanhoitajaopiskelijan aito huoli, sydän pamppaillen, virtuaalipotilaan voinnista tai kymmenvuotiaan oppilaan huudahdus DigiTrail reitillä “paras päivä ikinä”.

Puolivuotiseni aikana HAMK Smart –tutkimusyksikössä ja omaa ”kotialaani” edustavassa Hyvinvointiosaamisen yksikössä olen saanut toteuttaa unelmaani. Luin Hesarista, että uudessa työpaikassa kannattaa aloittaa rauhallisesti, tuloksia syntyy pikkuhiljaa. Mutta minkäs sitä luonteelleen voi? Satalasissa unelmia kohti!

Kirjoittaja tutkijayliopettaja Jaana-Maija Koivisto

Leave A Reply