Liikkeen hurmaa, haasteita ja pyörällä harrastamaan

0

Arjen matkojen pyöräily on monella tavalla hyväksi. Haasteet ja harrastukset sopivat hyvin yhteen ja tänään onkin erilaisten haasteiden aika. Erilaiset haasteet ja kampanjat kannustavat pyöräilemään enemmän.

Itseään voi motivoida ja haastaa liikkeelle monin tavoin. Voit osallistua Kilometrikisaan vuosittain touko-syyskuussa tai Talvikilometrikisaan tammi-helmikuussa ja kerätä pyöräiltyjä kilometrejä, vuosi vuodelta enemmän. Tai voit kisata Strava -palvelussa muita ajajia vastaan eri matkoilla tai yhteisissä haasteissa. 

Syyskuun ajan liikenne- ja viestintävirasto Traficom haastaa kaikkia pyörällä liikkeelle ja jakamaan kuvia arjen pyöräilymatkojen varrelta. Kampanjassa palkitaan joka viikko kaksi parasta kuvaa, jotka ovat osallistuneet Liikkeen hurmaa -kampanjan kuvakilpailuun. Kilpailuun voi osallistua jakamalla kuvan omasta arjen pyöräilyreitistä Instagramissa käyttämällä #liikkeenhurmaa -hashtagia ja merkitsemällä mukaan @traficom_finland.

Traficom haluaa kampanjallaan kannustaa kaikkia lähtemään liikkeelle kävellen tai pyörällä erityisesti ilmaston puolesta. Liikkumisessa suomalaisille on tutkimusten mukaan tärkeintä turvallisuus, sujuvuus, helppous ja edullisuus. Voit pyöräillä harrastukseesi ja ottaa matkalla valokuvan, jakaa sen ja voittaa sateenkestävän Rains -repun ja siihen sopivan heijastimen.

Myös Heidi Leppäniemi Hämeenlinnan liikuntahalleilta haastaa Pyörällä treeneihin -päivänä  kulkemaan harrastuksiin polkien. Oli oma harrastuksesi tanssia, laulua, kuvataiteita tai liikunnallisempaa, kulje matka tänään pyörällä. Pyöräily kuntosalille on hyvää lämmittelyä ja kotimatka palauttelua, mutta käy pyöräily itsessäänkin treenistä kasvattaen kestävyyskuntoa. Pyörällä treeneihin – helppoa ja kivaa, ei tarvitse etsiä edes parkkipaikkaa! Haastamme myös kaikkien seurojen valmentajat mukaan ja suorittamaan lämmittelyt pyörällä! Tai miksei vaikka päivän treeni voisi olla yhteislenkki?

Box-in-Boxin yrittäjä Juuso Aho puolestaan kannustaa yhdistämään maaastopyöräilyn ja TRX -kuntoharjoittelun luonnossa. Box-in-Box -salilta saat vuokrattua edullisesti mukaasi treenikavereiden kanssa maastokäyttöiset TRX -nauhat kätevässä repussa.  Maastopyörällä salille, sieltä mukaan TRX-reput ja vaikka Aulangon kauniisiin metsiin treenaamaan. Kerrassaan mainio tapa yhdistää pyöräily ja harjoittelu raikkaassa ilmassa.

#Hämepyöräilyohjelma 
#pyöräilyviikko2020
#tawastcc 


Kuva Minna Takalasta

Minna Takala

Tawast Cycling Clubin puheenjohtaja ja Pyöräliiton perustajajäsen 

Leave A Reply