Kanta-Häme tuli vuoden matkailualuekisassa toiseksi!

0

Visit Finland, Suomen matkatoimistoalan liitto ja Tutkimus- ja analysointikeskus TAK jakoivat matkamessuilla matkailualuepalkinnot. Kanta-Häme sai kisassa hopeaaTutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy (www.tak.fi) tekemän selvityksen pohjatietona ovat olleet Tilastokeskuksen matkailijamäärät sekä rajatutkimuksen tiedot. Palkinto on kiitos työstä, jota on tehty lukuisten matkailuyritysten ja toimijoiden voimin. Välillä on luultu menevämme väärään suuntaan, mutta tunnustus luo uskoa siihen, että olemme oikeilla jäljillä! 

TAK Oy:n mukaan mittarit oli tehty kisaan niin, että pienetkin alueet voivat menestyä. Vuoden 2018 mittareina olivat matkailijamäärät sekä saapuneiden matkailijoiden muutos ja matkailijoiden viipymän keston lisäys. Lisäksi tuloksissa tarkisteltiin kausiluontoisuutta. Katso lisää: matkailualue.tak.fi

Kanta-Hämeen palkinnon kävi maakuntajohtajan puolesta pokkaamassa maakuntajohtajan assistentti Jaana Laakso, joka kiitospuheenvuorossaan nosti esiin Kanta-Hämeen hyvän yhteistyön eri toimijoiden välillä. Jaana tsemppasi kivasti myös muita maakuntia ja totesi, että kaikki tehdään koko Suomen matkailun edestä töitä! 

Maakunnan matkailua on kehitetty viime vuosien aikana erilaisten matkailuhankkeiden avulla. Euroopan aluekehitysrahasto ja Hämeen liitto ovat olleet pääosin matkailuhankkeiden rahoittajina. Tällä hetkellä Kanta-Hämeen matkailutoimijoiden ja alueen kansainvälistymistä sekä digitaalisuutta kehitetään Hämeen ammattikorkeakoulun hallinnoimissa Let’s Go Tavastia, DigiTrail ja VIKKE-virtuaalinen kulttuurimatkailu hankkeissaKanta-Hämeen yhteinen matkailusivusto on www.gotavastia.fi  Sivustolle aloitetaan yritystietojen keräys maaliskuun aikana.   

”Tämä hopeapalkinto on aivan mahtava juttu yhteiselle kehittämistyölle! Olemme tehneet Western Lakeland –yhteistyötä Visit Finlandin alaisuudessa vasta noin vuoden verran ja jo nyt olemme saaneet kehitystä eteenpäin. Voimme iloita myös Elinvoimaa Hämeeseen yhdistyksen perustamisesta. Nyt tuntuu siltä että otamme yhdessä askeleita samaan suuntaan!” projektipäällikkö Outi Mertamo HAMKista kiittelee. 

Lisätiedot: Western Lakeland yhteistyö ja matkailuhakkeet, Hämeen ammattikorkeakoulu, Kirsi Sippola 050 57450634, kirsi.sippola@hamk.fi 

Lisää matkailuaiheisia blogikirjoituksia löydät täältä.

 

Leave A Reply