30. Valtakunnallinen Pyöräilyviikko toivottaa tutustumaan pyöräilyn maailmaan

0

Valtakunnallinen Pyöräilyviikko saapuu vallitsevasta globaalista tilanteesta huolimatta tänäkin vuonna ympäri Suomea 5.-13.9. Viikon tarkoituksena on vahvistaa pyöräilyn  positiivista näkyvyyttä sekä innostaa ihmisiä pyöräilyyn.

Pyöräilyviikon tapahtumat ja aktiviteetit kutsuvat ja kannustavat ihmisiä mukaan osallistumaan ja tällä tavoin kiinnostumaan pyöräilystä ja syventämään tietouttaan pyöräilyn positiivisista vaikutuksista. Tänä vuonna tempauksen pääteemana on “Pyöräilyn ilo”. Nyt on myös juhlavuosi, sillä on jo 30. kerta kun Pyöräilyviikko järjestetään. Yleensä pyöräilyviikkoa vietetään keväisin, nyt se poikkeuksellisesti siirtyi syksyyn. 

Pyöräilyviikko rakentuu teemapäivien ympärille. Ne käsittelevät pyöräilyä eri näkökulmista ja näyttävät kuinka moniulotteinen pyöräilyn skaala on: pyörällä voi taittaa optimaalisimmassa tilanteessa arjen ja vapaa-ajan kaikki matkat! Viikon aloittaa uusin kaupunkipyörät -teema, jonka jälkeen pyöräilyyn pureudutaan perhepyöräilyn ja sähköpyöräilyn, töihin, kouluun, treeneihin ja kauppaan pyöräilyn sekä pyörämatkailun ja “pyörällä kaiken ikää”-aiheiden kautta. 

 

Pyöräilyviikon teemapäivien logot, joissa ihmisiä pyöräilemässä eri pyörillä
Pyöräilyviikon eri teemapäivien logot

Toimiva ja mukava pyöräily vaatii toteutuakseen hyvän infrastruktuurin. Lisäksi on tärkeää se, että mitä enemmän ihmiset tiedostavat pyöräilystä koituvan ilon ja positiivisen vaikutuksen hyvinvointiin ja sen seurauksena hyppäävät pyörän satulaan, sitä vaikuttavampia tekoja on mahdollista pyöräilyn edistämiseksi tehdä. Näihin asioihin Valtakunnallinen Pyöräilyviikko haluaa vaikuttaa, jotta poliittinen tahtotila ja investoinnit saataisiin edesauttamaan aktiivisesti tavoitteita. 

Hämeen maakunnassa Pyöräilyviikon ohjelmaa on Hämeenlinnassa, Hattulassa ja Riihimäellä. Hämeenlinnassa toteutuksesta vastaa Hämeenlinnan kaupunki yhdessä Hämeenlinnan pyöräilyseura Tawast Cycling Club ry:n  ja muiden toimijoiden kanssa, Riihimäellä Riihimäen kaupunki ja paikalliset pyöräilijät. Luvassa on muun muassa pyöräilyrasteja, mielenkiintoisia seminaareja, katuajokoulutusta, maastopyöräilyä ja pyöräkirpputori. Samalla valmistellaan Kanta-Hämeen pyöräilyn edistämisohjelmaa. Suuntaviivat edistämisohjelmalle tulevat vuoden 2018 kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmasta, jonka tavoitteena on lisätä pyöräilyä (sekä kävelyä) 30% vuoteen 2030 mennessä.

#Hämepyöräilyohjelma
#pyöräilyviikko2020
#tawastcc

LUE LISÄÄ

Valtakunnallinen Pyöräilyviikko: https://www.poljin.fi/fi/toimintaa/pyorailyviikko

Kanta-Hämeen pyöräilyohjelma -hanke: https://www.hamk.fi/projektit/kanta-hameen-pyorailyohjelma/

Hämeenlinnan seudun ja Riihimäen pyöräilijöiden Facebook -ryhmissä lisää tietoa Pyöräilyviikon tapahtumista:

 

Tawast Cycling Club: https://tawastcc-com.directo.fi/

Kuva Saana Salosta

Saana Salo työskentee projektiassistenttina HAMK Smart -tutkimusyksikössä Liikenne 4.0 ja Kanta-Hämeen pyöräilyohjelma -hankkeissa.

Leave A Reply