Konetekniikan opiskelijat mukana suunnittelemassa tulevaisuuden vihreämpää nosturia

0

Konetekniikan monimuoto-opiskelijat pääsivät heti uuden lukuvuoden alussa käsiksi oikean elämän suunnitteluprojektiin.

Maailman johtava nostolaitevalmistaja Konecranes antoi opiskelijoille haasteeksi suunnitella uusi kestävän kehityksen mukainen nosturi. Yritysprojektin tavoite tukee yhtä aikaa sekä Konecranesin että HAMKin tavoitteita kestävämmän tulevaisuuden ja päästöjen vähentämisen puolesta.

Opiskelijoita esittämässä suunnitelmiaan
Haasteen opiskelijoille tarjoili HAMKin oma Mechanical Engineering and Production Technology -alumni, nykyinen Konecranesin Chief Research Engineer Adeyinka Abass.

Pienryhmissä toteutettava projekti on osa konetekniikan profiloivia opintoja teollisen laitteen suunnittelumoduulista.

Konetekniikan lehtori Niko Laukkanen on innoissaan HAMKin aktiivisesta yhteistyöstä paikallisten yritysten, kuten Konecranesin kanssa.

– Oppiminen on mielekkäintä ja tehokkainta, kun se tapahtuu mahdollisimman todellisessa ympäristössä. Tekemisellä on selkeä tarkoitus ja oppiminen tapahtuu yhdessä jopa ihan huomaamatta, Laukkanen kuvailee.

Lehtori kantaa prototyyppejä sylissä
Lehtori Seija Halvari keräsi ryhmien luomat prototyypit talteen.

Työelämästä tuleva haaste antaa opiskelijoille mahdollisuuden työskennellä asiakasprojektin parissa aivan kuin oikeissa töissä. Tuotesuunnittelun, elinkaariajattelun ja kestävien ideoiden jalostamisen lisäksi opiskelijat pääsevät harjoittelemaan projektinhallinnan ja tuotetiedon hallinnan taitoja. Unohtamatta asiakkaan omia odotuksia osana suunnittelua.

– Yritysyhteistyö nostaa siis oppimisen kokonaan uudelle tasolle. Lisäksi opiskelijat saavat projekteista merkintöjä CV:hen sekä tärkeitä kontakteja yritysmaailmaan, Laukkanen jatkaa.

Yhteistyö Konecranesin kanssa ei suinkaan ole yhden toteutuksen mittainen, vaan yhteistyö on jatkuvaa ja sitä tehdään esimerkiksi myös konetekniikan lujuusopissa, jossa opiskelijaryhmät pääsevät ratkaisemaan nosturiin liittyviä lujuusopillisia ongelmia.

Konetekniikka
Riihimäen kampus
Lue lisää koulutuksen sivulta, vieraile Facebook-kanavalla tai seuraa insinööriopintojen arkea Instagramissa.

Leave A Reply