Visamäen Video Hub, uudistettu kuvaustila C327

0

Visamäen C-talon C321 sisältä löytyvä C327 on saanut kokea talven aikana tarvitsemansa kasvojenkohotuksen. Ennen nämä tilat tunnettiin myös nimellä Studio C3, mutta toiminnan loputtua kesään 2018, jäi tila ilman minkäänlaista nimeä ja brändäystä.

Mistä sitten lähdettiin liikkeelle? Ennen uusia kalusteita, oli tila lähes olemattomalla käytöllä. Itse näin tilan ensimmäisen kerran 2015, jolloin se oli lähes tyhjänä ja ilman mitään varsinaista käyttöä. Seuraavana vuonna Studio C3 -projektin käynnistyttyä, mietittiin tilalle kovasti käyttötarkoitusta. Jonkinlainen kuvaustilahan tuo selkeästi oli ja lähdettiin rakentamaan yksinkertaista green screeniä olemassa olevilla tarvikkeilla. 

Taustaksi päätyi vihreää IKEA -verhoa ja valaistus hoidettiin vanhoilla 500w ja 800w halogeenispoteilla. Laadukkaan green screen -kuvan tekeminen ei ole ihan helppoa ja olemassa oleva kalusto ei ollut ihan kaikista sopivinta tähän tarkoitukseen. Tilasta ei tuohon tarkoitukseen oikein ikinä saatu hiottua täysin toimivaa ja kysyntä tilalle oli muutenkin olematonta. Muutaman vuoden tila toimikin suurimmaksi osaksi romuvarastona.

Nyt ollaan kuitenkin nytkähdetty askel eteenpäin ja C327 kuvaustila on saanut kalusteet ja kiinteästi tilasta löytyvät kuvaslaitteet. Tilasta löytyy kaksi kalustettua taustaa videointeja varten ja kolmas valokuvaukseen. Videointeja varten löytyy tilasta aina valmiina oleva videokamera, jossa iPadilla käytettävä prompteri valmiiksi asennettuna. Valaistukseen on 3kpl LED-valopaneeleita, joita käyttäjän pitää hiukan uudelleen asetella riippuen kumpaa kuvausnurkkausta käyttää. 

Valokuvaamiseen taas on omat salamavalonsa ja niille langaton laukaisin. Taustoina löytyy valkoinen ja musta kartonkitausta. Taustat eivät toki ole kovin leveitä, mutta puolivartalokuvia tuossa mahtaa hienosti ottamaan. Järjestelmäkameraa kuvien ottamiseen löytyy lainattavaksi, tai voit käyttää omaa kameraa valojen kanssa. 

Tilan varaaminen onnistuu Pepin kautta ja tukea tilan käyttöön ja laitteisiin liittyen tarjoaa tietohallinon LeaD -tiimi. Ohjeblogista löytyy myös paljon erilaisia tiloihin ja videointeihin liittyviä ohjeita, joten kannattaa ensimmäisenä käydä ne läpi: https://blog.hamk.fi/ohjeet/?s=videointi

Leave A Reply