Osaamismerkkien vuosi 2016

0

HAMKissa otettiin tänä vuonna käyttöön henkilöstön omat osaamismerkit. Ensimmäinen kokonaisuus koski digitaalista, yhteisöllistä työskentelyä ja sisälsi mm. viestintää, sisällöntuotantoa, ajanhallintaa, työryhmätyötä ja tietosuojaa.

Olimme asettaneet tavoitteeksi, että jokainen hamkilainen suorittaa yhteisöllisen työskentelyn osaamismerkin tämän vuoden aikana, mutta tähän ei kyllä päästä. Open Badge Factoryssä on ylipäänsä merkkisuorituksia n. 400 hamkilaiselta, joten parisataa jäädään vajaaksi. Koko yhteisöllisen työskentelyn kokonaisuus puuttuu noin kahdelta kolmasosalta: ihmiset ovat selvästi valikoineet repertuaarista sen, mitä työssään oikeasti tarvitsevat. (Se jos joku on osaamismerkkien hengen mukaista!) Lähemmäksi tavoitetta päästäksemme otamme kuitenkin vuoden alusta yhteisen ja yleisen muistutuskampanjan, ja esimiesten tehtävä on tämän lisäksi varmistaa omien ryhmiensä toiminta. Kehityskeskustelut käydään meillä tammi-helmikuussa, joten aikaa tämän vuoden viimeistelyyn on vielä.

Merkkien top three

Kolme suosituinta eli suoritetuinta merkkiä ovat yhteisöllinen viestintä, dokumenttien yhteisöllinen työstäminen ja yhteisen ajan hallinta – näistähän tietotyö suurelta osin muodostuu.

hamkin-yhteisollisen-tyoskentelyn-osaamismerkit-graafi-blogikuva

Lue myös:
Digitaaliset osaamismerkit kertovat taidoistamme
Osaamismerkeillä henkilöstön digiosaaminen näkyväksi

Lotta Linko, verkkoviestintäpäällikkö

Leave A Reply