HAMK Avainhenkilöt – tarina yhdestä mobiilisovelluksesta

0

Mobiilisovellukset ovat päivän sana. Parhaimmillaan mobiilisovellukset helpottavat arkea niin vapaa-ajalla kuin työskentelyssäkin. HAMKin Tietohallintopalvelut on laajentanut toimintaansa hiljattain myös mobiiliapplikaatioiden ja web-applikaatioiden suuntaan. Selvennyksenä, että web-applikaatioilla tarkoitetaan tässä yhteydessä nettiselaimella käytettävää sovellusta ja mobiiliapplikaatiolla laitteeseen asennettavaa sovellusta.

Saimme ensimmäisenä toimeksiantona pyynnön luoda HAMKin sidosryhmien käyttöä helpottavan sovelluksen, josta löytyisi näppärästi HAMKin avainasemassa olevien henkilöiden yhteystiedot. Tämä oli mobiilisovelluksena sopiva lähtölaukaus erilaisten sovellusten kehittämiselle, koska tämä luotu applikaatio on toiminnoiltaan hyvinkin yksinkertainen. Applikaation luominen oli hyvin suoraviivaista toimintaa kun tarvittavat taustatiedot (henkilöt ja näiden tiedot, sekä valokuvat) oltiin saatu.

Sovelluksesta löytyy hakutoiminto, mahdollisuus tallentaa halutun henkilön yhteystiedot puhelimen muistiin, sähköpostilinkki, soittolinkki, sekä linkki tekstiviestin lähettämiseen halutulle henkilölle.

Sovellus löytyy Android laitteille ilmaiseksi Play-kaupasta:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.outsystemsenterprise.huoasldev.HAMKAvainhenkilot

 

 

 

ICT-asiantuntija

Rakkaudesta tietotekniikkaan jo joulusta -87
Cloud rules

Leave A Reply