Digitukesi HAMKissa

0

Puskevatko hikikarpalot otsallesi yrittäessäsi muistaa kaikkia termejä ja ohjelmistoja, joita vilisee erityisesti aloittaessasi uudessa työssäsi? Ei hätää, apua on saatavilla! Uusien ohjelmistojen haltuunotto voi tuntua missä tahansa uudessa työssä uuvuttavalta ja raskaalta. Tässä tekstissä esitellään kootusti tuki, jota HAMK tarjoaa henkilöstölle digitaalisuuteen ja digipedagogiikkaan liittyen. Omaa osaamista voi kehittää niin itsenäisesti kuin yhdessä asiantuntijan tai vertaisen kanssa.

Henkilökunnan digipakki

HAMKin oma Henkilöstön Digipakki tarjoaa itseopiskeluaineistoja sekä mahdollisuuden omien tietojen ja taitojen testaamiseen mm. tekijänoikeuksien, tietosuojan, saavutettavuuden, digitaalisten oppimisympäristöjen ja toimistosovellusten osalta. Ohje digipakin käyttöönottamiseen löytyy HAMKin intrasta.

Digipedaohjeet ja valmennusvideot

Digipedaohjeet-sivusto sisältää ohjeita ja vinkkejä HAMKissa käytössä olevien työkalujen ja palveluiden käyttöön. Löydät ohjeita sekä työkalukohtaisesti kategorioittain että aihepiireihin teemoiteltuna. Digipedaohjeet ovat avoimesti saatavilla olevia ohjeita, eli löydät digipedaohjeisiin esimerkiksi Googlen hakukoneen kautta.

Kirjallisten ohjeiden lisäksi löydät myös valmennusvideoita (HAMKin sisäinen) erilaisista digipedagogiikan osa-alueista.

HAMK100-valmennukset

HAMK100-valmennusten osa-alueita ovat digipedagogiikka, uudistuva korkeakoulupedagogiikka, tutkimusosaaminen, kansainvälinen osaaminen, johtaminen ja esihenkilötyö sekä tulevaisuuden työelämäosaaminen. Tutustu valmennustarjontaan intrassa. Huomaathan, että osa koulutuksista vaatii ennakkoilmoittautumisen, kun taas osa koulutustapahtumista on päivystysluonteisia verkkotapaamisia. Esimerkiksi digipedagogiikan saralla kaksi kertaa viikossa järjestettävä LeaD & co päivystää, jossa käsitellään kaikenlaisia opetukseen liittyviä kysymyksiä, myös Peppi-asioita. Päivystykseen saa tulla kysymään apua matalalla kynnyksellä arjen opetuksen tilanteisiin ja välineisiin. Pidä siis mielessä:

  • maanantaisin klo 14–15 ja keskiviikkoisin klo 8-9 Zoomissa LeaD & co päivystää, myös Peppi-asiat
  • Vapaajaksoilla ei ole päivystyksiä.

Teamsin Opetusteknologiat-tiimi

Henkilökunnalle tarkoitettu Teamsin Opetusteknologiat-tiimi on oiva paikka kysyä ja myös jakaa tietoa. Tiimissä on omat kanavat HAMKissa opetuksessa käytettävistä palveluista, kuten Zoom, Exam, Kaltura ja Moodle. Tiimistä löytyy esimerkiksi oma tekoälylle omistettu kanava, jossa voi keskustella aiheesta ja vinkata mielenkiintoisista tekoälysovelluksista.

Digitukihenkilöt ja digipedamentorit

Digitukihenkilöt auttavat sinua päivittäisissä opetuksen digitaalisten työkalujen ja palveluiden käyttöön liittyvissä kysymyksissä. Digipedamentorit sparraavat opettajia ja moduulitiimejä opetuksen kehittämisessä, erityisesti digipedagogisesta näkökulmasta. Yksiköiden digitukihenkilöt ja digipedamentorit on listattu digipedaohjesivustolle. Muista, että voit myös aina tehdä asiastasi tiketin ServiceDeskiin, jos olet epävarma, kehen olla yhteydessä.

Valmennusvartit

Bookings with me -ajanvarauksen avulla henkilöstön on mahdollista varata LeaD-tiimin asiantuntijoilta kahdenkeskisiä lyhyitä valmennusvartteja erilaisiin digipedagogisiin asioihin liittyen. Tapaamiset järjestetään Teams-etäyhteyden kautta. Asiantuntijoiden osaamisalueet sekä linkit valmennuskalentereihin löytyvät HAMKin sisäisestä Intrasta.

Linda Kantola
Opetusteknologia-asiantuntija, LeaD

Leave A Reply