Usein kysytyt kysymykset: Tietojenkäsittelyn harjoittelu, päivätoteutus

0

Kootut kysymykset ja niiden vastaukset koskien tietojenkäsittelyn harjoittelua. Tutustu myös harjoittelijan ohjeisiin nettisivuilla.

Mikä on harjoittelun laajuus?

Harjoittelun laajuus on 30 opintopistettä eli noin 5 kk kokoaikaista työtä. Tarvittaessa sen voi tehdä osissa. Tuntitöinä laajuus on luokkaa 750 h.

Voiko tietojenkäsittelyn työharjoittelu olla palkallista?

Kyllä voi olla ihan normaalisti palkattua alamme työtä tai vaikkapa kesätyötä. Alemmallakin palkalla voi kammeta itsensä esimerkiksi haluamaansa yritykseen töihin harjoittelijan roolissa. Jos alamme työstä ei onnistu neuvottelemaan palkkaa, niin kertyy siitä kuitenkin opintopisteitä ja opintotukea.

Olen saanut harjoittelupaikan, mitä teen?

Lähetä asiasta sähköposti päiväpuolen harjoitteluvastaavalle (Erkki Laine). Hän lisää sinut käyttäjäksi Funity-järjestelmään, jossa koko harjoitteluprosessisi etenee sähköisesti.

Tarvitset ensiksi paperisen harjoittelusopimuksen allekirjoituksia varten (oma ja toimeksiantajan). Saat siitä sitten tiedot Funityn sähköiseen lomakkeeseen.

Funity-käyttäjän ohje:

Tee aluksi ”paperinen” harjoittelusopimus harjoittelupaikkasi kanssa:
https://www.hamk.fi/opiskelijan-ohjeet/harjoittelu/

Skannaa (tai valokuvaa) sinun ja toimeksiantajan allekirjoittama harjoittelusopimus ja lähetä se sähköpostilla osoitteeseen: erkki.laine@hamk.fi
Allekirjoitan sen ja tallennan fyysisesti mappiin (tätä versiota et enää tarvitse ellei toimeksiantaja erikseen pyydä).

Tee tämän pohjalta uusi ”sähköinen”harjoittelusopimus myös FUNityyn ja ilmoita tästä minulle sähköpostilla! Ilmoituksesi jälkeen pääsen hyväksymään sen Funityssa. Hyväksymisen jälkeen pääset lomakkeissa eteenpäin ja täyttämään harjoittelun päiväkirjaa FUNityyn.

Muutoinkin kannattaa käydä katsomassa kaikki mahdolliset FUNityn ominaisuudet heti läpi. Sieltä löytyy myös opintopistelaskuri.

Ilmoittaudu Pakissa:
TK00BN48-3001 Harjoittelu (aloitusryhmä 16)
TK00BN48-3002 Harjoittelu (aloitusryhmä 17)
TK00BN48-3003 Harjoittelu (aloitusryhmä 18)
jne. oman aloitusryhmäsi mukaan

Olen saanut kesätöitä mäkkäristä, sopiiko se harjoitteluksi?

McDonald’sin hampurilaisten valmistus tai kassatyö ei sovellu tietojenkäsittelyn harjoittelupaikaksi, ellet sitten ole kehittämässä yrityksen kassajärjestelmiä, ATK-palveluita tai tekemässä jotakin muuta alaamme liittyvää työtä.

Mitä teen jos saan harjoittelupaikan kesällä ja opettajat ovat jo vapaajaksolla?

Allekirjoita paperinen sopimus toimeksiantajasi kanssa. Skannaa (tai valokuvaa) sinun ja toimeksiantajan allekirjoittama harjoittelusopimus ja lähetä se sähköpostilla osoitteeseen: erkki.laine@hamk.fi Asia käsitellään syksyllä.

Pidä päiväkirjaa ja tuntikirjanpitoa työtehtävistä sopivan karkealla tasolla. Ota kesän jälkeen yhteys ohjaajaasi joka lisää sinut Funity-käyttäjäksi. Sen jälkeen saat Funityn mukavasti ajan tasalle. Pyydä työtodistus toimeksiantajalta.

Harjoitteluni loppui, mitä teen?

Klikkaa Funityssa lopuksi ”Pyydä arviointia”. Pyydä työtodistus toimeksiantajalta, skannaa se ja meilaa osoitteeseen: erkki.laine@hamk.fi
Työtodistuksen perusteella kirjataan sitten toteutuneet opintopisteet.

Leave A Reply