Hevosalan liiketoiminnan opiskelua Belgiasta käsin

0

Satu Saarni toimii hevosalan yrittäjänä Belgiassa ja opiskelee samanaikaisesti HAMKissa hevosalan liiketoiminnan koulutuksessa verkon välityksellä. Vaikka täysipäiväisen yrittäjyyden ja opintojen yhteensovittaminen ei ole helppoa, hän kokee saaneensa opinnoistaan uusia työkaluja työhönsä liittyen ja kannustaa kiinnostuneita hakemaan koulutukseen mukaan.

Moikka, olen Satu Saarni, 27-vuotias nuori nainen. Opiskelen HAMKissa hevosalan liiketoimintaa ja valmistun tradenomiksi. Teen töitä samanaikaisesti Belgiassa hevosten parissa. Toimin esimiehen asemassa kolumbialaisen esteratsastajan tallissa.

Miten päädyit opiskelemaan hevosalan liiketoimintaa HAMKiin?

Päädyin opiskelemaan HAMKiin, sillä halusin jatkaa koulutustani ja tässä koulussa pääsen suorittamaan minua kiinnostavaa alaa.

hevosia laitumella

Miltä opiskelu on vaikuttanut?

Tähän mennessä opiskelu on tuntunut ihan ookoolta, mutta minun on työni ohella haastavaa varata riittävästi aikaa koulunkäynnille, sillä työni ei aina ole se perus klo 9-17, vaan välillä työpäivät venyvät pitkiksi ja töitä teemme 6 päivää viikossa.

Mitä mieltä olet monimuoto-opiskelusta?

Monimuoto-opiskelu on hyvä vaihtoehto töitä tekevälle, mutta toisaalta vaatii myös paljon enemmän motivaatiota ja ajanhallintaa, jotta voi sovittaa koulun työn oheen.

hevonen tallissa

Kerro tyypillisestä opiskelupäivästäsi/viikostasi?

Tyypillisesti teen töitä maanantaista lauantaihin ja suurimmaksi osaksi joko opiskelen iltaisin töiden jälkeen tai lounasajalla. Pyrin opiskelemaan joka päivä ainakin hieman. Päivät alkavat salitreenillä noin kello 6 aamulla, siitä sitten klo 7.30 töihin ja töitä yleensä klo 13.00 asti.  Sen jälkeen opiskelen,  mikäli ehdin ja palaan töihin noin klo 15.00 ja siellä päivä loppuu noin klo 17.20.  Siitä siirryn sitten kotiin tekemään kouluhommia.

Miten yrittäjyyden ja opintojen yhteensovittaminen on sujunut?

Yrittäjyyden ja koulun yhteensovittaminen on ollut haastavaa, jopa haasteellisempaa kuin mitä ajattelin. Yrittäjänä kun työthän ei niinsanotusti koskaan lopu kesken.

Satu Saarni hevosen selässä

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Tulevaisuudessa tavoitteeni on laajentaa asiakaspiiriä, mutta myös pitää suurin asiakkaani, tämä kolumbialainen ratsastaja, sillä on aina hyvä olla ainakin se yksi suurempi asiakas ja muut ovat pienempiä asiakkaita, joille teen 2-3pv viikossa.

Mitä haluaisit sanoa sellaiselle, joka miettii hevosalan liiketoiminnan opintoihin hakemista?

Jokaiselle, joka miettii näihin opintoihin hakua, suosittelen vahvasti. Vaikka tuntuisi vaikealta yhdistää työ ja opiskelu, kannattaa silti lähteä tekemään. Tästä koulusta olen jo nyt saanut uusia työkaluja työhöni liittyen.

 

Tutustu muihin hevosalan liiketoiminnan opiskelijatarinoihin >>>

Leave A Reply