UKK – hevosalan liiketoiminta, tradenomi

0

HAMKissa on tarjolla ainutlaatuinen mahdollisuus opiskella hevosalan liiketoimintaan suunnatussa tradenomikoulutuksessa. Opintojen kautta saat mahdollisuuden rakentaa resurssitehokasta, kestävän kehityksen periaatteita noudattavaa hevostalousliiketoimintaa. Koulutuksen jälkeen valmistut tradenomiksi, jolla on kansainvälistä osaamista markkinoinnissa, taloudessa ja johtamisessa. Mahdollisuutesi työelämässä eivät rajoitu pelkästään hevosalaan, vaan saat tradenomina laaja-alaisen pohjan suunnata uraasi eri liike-elämän osa-alueille.  Katso koulutuksesta lisätietoja tarkemmin täältä.

Pitääkö minulla olla hevosalan kokemusta?

Ei tarvitse olla – pääsyvaatimuksena ei ole hevosalan kokemus. Toki tästä voi olla apua opintojen etenemisessä, mutta koulutus sopii kaikille riippumatta siitä, onko sinulla hevosalan kokemusta vai ei.

Mihin valmistun? Mitä töitä voin tehdä?

Valmistut tradenomiksi ja saat siis liiketalouden korkeakoulututkinnon, jolla voit työskennellä valintasi mukaan hevosalalla tai muualla liike-elämässä omien kiinnostuksen kohteidesi mukaisesti. Tutkinto antaa kelpoisuuden työtehtäviin, jossa vaatimuksena on AMK-tutkinto/tradenomitutkinto.

Minulla on hevostalouden agrologitutkinto, miten tämä eroaa siitä?

Hevostalouden agrologi on maaseutuelinkeinoihin pohjautuva tutkinto, kun taas hevosalan liiketoiminnan tradenomitutkinnossa osaaminen rakentuu liiketalouden osa-alueiden kautta. Voit siis halutessasi laajentaa osaamistasi asiantuntijaksi liiketalouden alalle.

Minulla on liiketalouden tradenomitutkinto, miten tämä eroaa siitä?

Ydinosaaminen on näissä tutkinnoissa sama (riippuen missä olet tradenomitutkinnon suorittanut), mutta syventävien opintojen kautta saat halutessasi tässä tutkinnossa erityisesti hevosalaan liittyvän osaamisen.

Missä hevosalan liiketalouden opinnot tapahtuvat?

Opiskelu tapahtuu lähes täysin verkossa. Opintojen alussa tavataan opiskeluryhmän kanssa Forssan kampuksella, mutta muuten opinnot on mahdollista suorittaa joustavasti ja paikasta riippumatta. Ohjaustapaamiset järjestetään verkossa joustavasti arkipäivisin ja luennot tallennetaan, joten pystyt palamaan tallennusten avulla verkossa järjestettyjen oppimistapahtumien asioihin tarvittaessa. Opinnoissa hyödynnetään aitoja työelämätoimeksiantoja tai omia työtehtäviä.

Tarvitseeko olla oma hevonen?

Ei tarvitse olla, oma hevonen ei ole minkäänlainen edellytys.

Miten työllistyn kun minulla on tradenomitutkinto hevosalan liiketoiminnasta?

Hevosala työllistää jo pelkästään Suomessa 14 000 – 15 000 Luonnonvarakeskuksen eli Luken selvityksen mukaan. Tämä on lähes yhtä paljon kuin Lapin matkailu ja yli puolet enemmän kuin peliteollisuus. Lisäksi hevosala on kansainvälinen ala eli myös uran suuntaaminen ulkomaille on mahdollista. Koska kyseessä on kuitenkin tradenomitutkinto, niin työllistymismahdollisuudet eivät missään tapauksessa rajoitu vain hevosalaan vaan tradenomi voi työllistyä eri liiketoiminnan osa-alueisiin oman kiinnostuksen mukaan.

Saako oman firman perustamiseen apua/Entä jos on jo oma firma?

Ehdottomasti. Opinnot voi suunnata oman yritystoimintasi kehittämiseen tai voit edistää oman liikeideasi kehittämistä opintojesi edetessä.

En halua yrittäjäksi, sopiiko koulutus silti minulle?

Yrittäjyys voidaan nähdä monella tapaa. Voit toimia yritteliäällä tavalla myös palkkatyössä, eivätkä opinnot rajoita työllistymismahdollisuuksiasi.

Entä jos olen ravi-ihminen enkä ratsastaja?

Kyseessä on hevosalan liiketoiminnan tradenomikoulutus, eikä se rajoitu mihinkään yksittäiseen hevosalan suuntaan. Hevosala on erittäin monimuotoinen ala, jossa on tärkeää hallita toimintaympäristö ja liiketoimintakokonaisuus lajistaan riippumatta. Yritysprojektien ja esimerkiksi harjoittelujen avulla pystyt suuntaamaan omaa profiloitumistasi kiinnostuksen kohteidesi mukaisesti.

Minkälaisia asiantuntijoita siellä on opettajina? (hevosalan asiantuntijoita/liiketalouden asiantuntijoita)

Henkilökuntamme koostuu monialaisista osaajista. Yhteistyössä hevosalan verkostojen kanssa pääsemme luomaan monipuolisen ohjaajatiimin, jossa on runsaasti osaamista liiketoiminnan eri osa-alueilta sekä hevosalalta. Tämän lisäksi hyödynnämme ulkopuolisia alan asiantuntijoita.

Jos et saanut vastausta kaikkiin koulutusta koskeviin kysymyksiin täältä, lue vielä sivuiltamme opiskelun käytännöistä tai ota yhteyttä, niin selvitämme vastauksen kysymykseesi!

 

Leave A Reply