Tradenomiksi kokonaan verkossa – Janille tutkinnon suorittaminen verkossa oli edellytys opiskelulle

1

HAMKin liiketalouden ja tietojenkäsittelyn opiskelijoille on tarjolla mahdollisuus, jossa tutkintoon johtavat opinnot voi suorittaa sataprosenttisesti verkon avulla. Monimuoto-opiskelijat kautta maailman käyttävät tätä mahdollisuutta hyväkseen.

Kesällä 2012 valmistunut helsinkiläinen Jani Jalonen elää oman elämänsä ruuhkavuosia, jossa vaativa ja mielenkiintoinen työ vie oman aikansa ja vapaa-aika kuluu perheen kanssa, johon kuuluu muun muassa kaksi tytärtä. Jalonen kertoi tunnelmiaan viime keväänä.

Miten opinnot sopii nykyiseen elämäntilanteeseen?

Ne sopivat, kun opinnot laittaa sopimaan. Olen suhtautunut opintoihin aina niin, että niiden kautta pystyy yhdistelemään työ- ja opintoprojekteja ja näin oppiminen on hyödyttänyt monella tavalla. Opinnot pystyy pitämään myös työ- ja perhe-elämän rinnalla, mutta se vaatii säännöllisyytä, kurinalaisuutta ja apuja perheeltä. Jos tehtävät päästää kovin paljon jäämään aikataulusta, niin homma muuttuu paljon vaikeammaksi.

Millaiset kokemukset verkko-oppimisesta sinulla tähän asti on?

Hyvät. Mahdollisuus tehdä tutkinto verkossa oli minulle edellytys sille, että aloitin opinnot. Oppimisympäristöön tottumisessa menee hetki, mutta nyt se on täysin luontevaa.

Kuinka tärkeää tutkinnon saaminen sinulle on?

Tärkeää, mutta ei kaikki kaikessa. Haluan vielä joskus jatkaa ylempään korkeakoulututkintoon ja siinä mielessä tutkinnon saaminen on tärkeää. Kaikkin tärkeintä on kuitenkin oma kasvu opiskelun mukana.

Miksi valitsit HAMKin?

HAMK oli silloin ainoa koulu, jossa monimuotopuolella oli mahdollisuus tehdä koko tutkinto verkossa. Olisin päässyt kokeiden perusteella myös helsinkiläisiin ammttikorkeakouluihin (asun Helsingissä), mutta minun olisi pitänyt istua siellä neljä iltaa viikossa. Se ei olisi ollut minulle mahdollista.

Tutustu tarkemmin HAMKin liiketalouden ja tietojenkäsittelyn monimuoto-opintoihin.
Tutustu myös Jonnan tarinaan – kuinka tradenomiksi opiskelu sujui ulkomailta käsin.

Discussion1 kommentti

  1. Pingback: Verkko-opinnot toivat Päiville puhtia yrittäjyyteen

Leave A Reply