Tradenomiksi kokonaan verkossa – Jonna suoritti tutkinnon Kyprokselta käsin

2

Jonna Almenoksa-Karayiannis on liiketalouden alumni, joka suoritti kaikki opintonsa verkko-opintoina Kyprokselta käsin. Miten suomalainen nuori nainen päätyi Kyprokselle ja miten kurssien käyminen onnistui täysin etänä tuhansien kilometrien päästä?

Miten päädyit opiskelemaan liiketaloutta?

Nimeni on Jonna ja opiskelin HAMKissa liiketaloutta. Päädyin opiskelemaan kyseistä alaa ihan tämän monimuoto-opiskelumahdollisuuden takia. Liiketalous oli ainoa ala, jonka löysin, mitä voisin opiskella kokonaan etänä. Ala sopi minulle myös oikein hyvin työni puolesta.

HAMKin valitsin opinahjoksi myös nimenomaan opiskelumuodon takia. Vuonna 2013 ei ollut vielä tarjolla monia ammattikorkeakouluja, jotka tarjosivat mahdollisuuden suorittaa koko tutkinnon verkko-opintoina.

Miten päädyit Kyprokselle asumaan?

Lähdin nuorena lukion jälkeen Kyprokselle lomalle, missä tapasin nykyisen aviomieheni ja jäin sille tielle. Täällä olen asustellut ja työskennellyt vuodesta 2015 asti. Opinnot vain silloin jäivät vähemmälle, mikä jäi harmittamaan. Korkeakoulututkinto olikin pitkään haaveenani. Kyproksella koulut ovat kuitenkin kalliita ja opetuksen taso ei ole verrattavissa Suomen tasoon. Sitten löysinkin HAMKin liiketalouden opinnot, ja suoritin ne täältä Limassolista, Kyprokselta täysin verkossa.

Miten opiskelu toisesta maasta on käytännössä sujunut?

Opinnot sujuivat todella hienosti. HAMK tarjoaa hienot puitteet verkko-opiskeluun ja monimuotokoulutus, eli aikuisena opiskelu, on muutenkin hyvin joustavaa, mikä helpotti huomattavasti opiskelua kokopäivätyön ja perheen ohella.

Haastavinta oli suorittaa alun pääsykoe, mikä lopulta saatiin järjestettyä Suomen konsulaatissa Nikosiassa. Lisäksi hankaluutta toivat tietyt kurssit, kuten ensiapukoulutus, mikä olisi ollut helpointa käydä Suomessa. HAMKissa oltiin kuitenkin senkin suhteen hyvin ymmärtäväisiä ja joustavia, ja kävin täällä sen sijaan samankaltaisen kurssin.

Onko jotain, mihin olet ollut erityisen tyytyväinen?

Erityisen tyytyväinen olin opettajiin, koulutuksen tasoon ja sähköiseen koulutusalustaan (Moodle oli suurimman osan ajasta käytössä). E-kirjasto, Webex, jonka välityksellä onnistui osallistua luennoille livenä verkon välityksellä, ja muut järjestelmät auttoivat opiskelua huomattavasti.

Keille suosittelisit verkko- tai monimuoto-opintoja?

Joko nimenomaan ulkosuomalaisille tai muille kokopäivätyöläisille ja perheellisille, joilta löytyy tarmoa, mutta ei aikaa. Monimuoto- sekä verkko-opinnot tarjoavat joustavan mahdollisuuden opiskella mihin vuorokauden aikaan tahansa mistä vain.

 

Muita kommentteja?

Voin vain lämpimästi suositella HAMKia! Koulun henkilökunta on aivan mahtavaa, ja kuten jo edellä mainittu, HAMK tarjoaa hienot puitteet ja opintoportaalit, jotka tekevät opiskelusta ja kommunikoinnista sujuvaa ja helppoa.

Kiinnostaako joustavat monimuoto-opinnot liiketalouden saralla? Lue niistä lisää täällä!

Discussion2 kommenttia

  1. Pingback: Tradenomiksi kokonaan verkossa opiskelemalla

  2. Pingback: Verkko-opinnot toivat Päiville puhtia yrittäjyyteen

Leave A Reply