Muotoilun opiskelija Lilja suunnitteli pelipaidan HAMK Gaming Academylle

0

Muotoilun opiskelija Lilja suunnitteli työelämäprojektina pelipaidan HAMK Gaming Academylle. Idea paidasta lähti liikkeelle tammikuussa Hämeenlinnassa järjestetyssä Hämpton Games -esports-tapahtumassa, jossa HAMKin joukkue voitti CS:GO-turnauksen. Viimeistä opiskeluvuottaan kesän jälkeen aloittavaa Liljaa kiinnostaa käsityönopettajan työ, mutta hän on kuitenkin avoin tulevaisuuden suhteen ja suunnitelmat voivat muuttuakin.

Kuka olet?

Olen Lilja Iivanainen, 22-vuotias Turusta Hämeenlinnaan opiskelujen perässä muuttanut kohta valmis vaatetusmuotoilija (artenomi). Pienestä asti olen aina pitänyt taiteesta, luovuudesta ja ylipäätänsä käsitöistä, joten nautin täysin omasta alastani tällä hetkellä. En suunnittele elämää järjestelmällisesti eteenpäin, vaan olen semmoinen ”go with the flow”-tyyppi. Katson, mitä elämä tuo tullessaan.

Mitä opiskelet?

Opiskelen vaatetusmuotoilua ja aloitan viimeisen, eli neljännen vuoteni kesän jälkeen.

Miten päädyit opiskelemaan kyseistä alaa ja miksi valitsit HAMKin?

Opiskelin toisen asteen tutkintoni vaatetusalan artesaaniksi Raseko-ammattiopistossa. Sieltä sitten halusin jatkaa tutkintoani ylöspäin ja nettiä selatessani löysin HAMKin. Uutta opiskelupaikkaa etsiessäni ainoa kriteeri oli, ettei se olisi Turusta tai mistään lähikunnasta. Jonnekin uuteen ja jännittävään oli pakko tähdätä.

Suunnittelit pelipaidan HAMK Gaming Academylle, miten päädyit siihen?

Suoritin Markkinointirengas-kurssia ja olimme Hämpton Games -tapahtumassa seisomassa HAMKin ständillä ja vastailemassa mahdollisiin kysymyksiin liittyen opiskeluun HAMKissa. Siellä sitten Eveliina Toivonen heitti ilmoille ajatuksen mahdollisesta projektista, jossa pitäisi suunnitella pelipaita.

Ehdotin hänelle, että ottaisin myöhemmin häneen yhteyttä, kun meillä alkaa Työelämäprojekti-kurssi. Keväällä, kun kurssi viimein alkoi, otin Eveliinaan yhteyttä ja saimme sitten laitettua projektin käyntiin.

Miten projekti eteni?

Projekti eteni mielestäni hyvin. Aikataulu ei ollut liian tiukka.

Mitä haasteita projektissa ilmeni?

Haastavaa oli ehkä omassa aikataulussa pysyminen.

Opitko jotain uutta?

Tämä oli ensimmäinen projekti, jonka suoritan yksin, enkä ryhmän kanssa. Joten tämän koko projektin toteuttaminen oli osittain uutta.

Oliko projektissa jotakin yllättävää?

Itselleni ei tullut projektissa mitään yllättävää.

Oletko tyytyväinen lopputulokseen?

Olen tyytyväinen lopputulokseen.

Millaisia suunnitelmia tai tavoitteita sinulla on tulevaisuuden suhteen, koulun tai työn saralla?

Muutan elokuussa Tampereelle luokkakaverini kanssa ja alan siellä pikkuhiljaa rakentamaan uutta elämää. Valmistumisen jälkeen suunnitelmissa olisi työn tekoa niin kauan kuin mahdollista.

Tällä hetkellä tulevaisuuden haaveena olisi olla peruskoulun käsityöopettaja. Tähän ammattiin innostuin työharjoitteluni kautta, jonka suoritin Hämeenlinnan yhteiskoulussa kuvaamataidon ja käsityön puolella ala- ja yläastelaisten kanssa.

Mutta opiskelut jääköön nyt pienelle tauolle valmistumisen jälkeen, joten tämä on vasta kaukaisuudessa toteutettava mahdollinen haave. Kuka tietää, jos tämä unelma vaihtuukin joksikin muuksi.

Leave A Reply