Opiskelijoita markkinointirenkaan takaa

0

Markkinointirengas on aikaisempina vuosina menestyksekkäästi Valkeakosken kampuksella suoritettu opintokokonaisuus, jossa opiskelijat vierailevat tapahtumissa ja toisen asteen oppilaitoksissa kertomassa opiskelukokemuksistaan HAMKissa. Tänä vuonna Markkinointirengas järjestettiin myös Hämeenlinnan kampuksella ja opiskelijoita osallistui liiketalouden, tietojenkäsittelyn sekä muotoilun opinnoista. Markkinointirenkaaseen osallistuivat myös liiketalouden opiskelijat Sofia Näränen sekä Maria Kangasniemi ja voit kuulla heidän mietteitään videolta ja lukea tarkemmin Markkinointirenkaasta alta!

Opiskelijalähtöinen toteutus

Markkinointirenkaaseen osallistui opiskelijoita kolmelta eri alalta ja he kävivät yhdessä kiertämässä tapahtumissa ja kouluissa aina Haminasta Tampereelle asti. Työskentelyn ensimmäisessä vaiheessa kerättin yhdessä esittelymateriaali opiskelijoiden sekä markkinoinnin opettajan kanssa. Opiskelijat saivat vaikuttaa sisältöön sekä luoda yhdessä toimivan kokonaisuuden, joka sopi monipuolisesti erilaisiin tapahtumiin ja vierailuihin. Esitykset hiottiin kuntoon ennen vierailujen aloittamista, jotta kaikilla ryhmäläisillä oli hyvä ja varma fiilis esittelyjen alkaessa. Opiskelijat saivat itse valita haluamansa vierailut ja tapahtumat joihin he osallistuivat.

Aikaisempina vuosina Markkinointirengas on järjestetty HAMKin Valkeakosken kampuksella International Business-opintojen ohella. Kokonaisuus on toiminut menestyksekkäästi aiempina vuosina ja nyt se tuotiin myös Hämeenlinnan kampukselle kokeiluun. Innokkaita osallistujia kerääntyi suuri määrä, joista tiimi valikoitui haastatteluiden perusteella. Osallistujista luotiin 12 hengen tiimi, josta muotoutui hauska ja tiivis porukka.

Opiskelijat valitsivat haluamansa tapahtumat ja vierailut 21 eri kohteesta, kuten Studia-messut, Etkot, Tet-päivät sekä kouluvierailut ympäri Etelä-Suomea. Työskennellessä opiskelijat oppivat tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja kehittämisen kohteitaan, joita pystyi hiomaan ja hyödyntämään matkan varrella. Ensimmäiset vierailut olivat joulukuussa ja tapahtumia sekä vierailuita oli aina maaliskuuhun asti. Myös tämän jälkeenkin opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua tuleviin tapahtumiin halutessaan. Markkinointirenkaasta opiskelijat saivat kerrytettyä esiintymistaitojen lisäksi myös opintopisteitä, jotka he voivat liittää opintoihinsa.

Kokemuksia opiskelusta

Opintoesittelyissä opiskelijat kertoivat lukuisista eri opiskeluvaihtoehdoista sekä HAMKin laajasta opintotarjonnasta. He kertoivat omista kokemuksiaan sekä avasit opiskelijaelämää, niin arjesta kuin vapaa-ajastakin ja kysymyksiä nousi paljon opiskelun ja työn yhdistämisestä, tuista, opiskelutavoista, opiskelijakulttuurista sekä opintotarjonnasta. Myös valintakoeuudistukset ovat toisen asteen opiskelijoilla kuuma puheenaihe, sillä muutokset ovat heille erityisen ajankohtaisia.

Ensimmäisiä isoja tapahtumia oli Studia-messut, joihin osallistui tuhansia toisen asteen oppilaitosten opiskelijoita. Suurin osa Suomen ammattikorkeakouluista sekä yliopistoista oli paikalla ja messuilla opiskelijat esittelivät opintotarjontaa sekä kertoivat omia kokemuksiaan opiskelijaelämästä. Päivän mittaan pisteellä oli hyvä pöhinä ja paljon HAMKista kiinnostuneita opiskelijoita kävi kyselemässä mieltä askarruttavista asioista. Messuesiintyminen oli hieno mahdollisuus päästä kokeilemaan millaista työ todellisuudessa on. Messuilla kohdataan tuhansia erilaisia ihmisiä päivän aikana ja se kerryttää tärkeää kokemusta asiakkaan kohtaamisen sekä myynnin saralla.

Opiskelijoiden ajatuksia

No millä fiiliksillä markkinointirenkaalaiset olivat viimeisessä kokoontumisessa? Opiskelijat kokivat markkinointirenkaan todella helpottaneen esiintymisjännitystä sekä se loi mahdollisuuden kerryttää paljon uusia kokemuksia. Kunniaa sai myös hyvä ryhmähenki sekä markkinointirenkaan rentous ja hauskuus. Lempitapahtumiksi nousivat Studia-messut sekä HAMKin oma tapahtuma Etkot, joista sai arvokasta kokemusta vähän isommissa tapahtumissa edustamisesta. Kiitos kaikille mahtaville Markkinointirengaslaisille ja tsemppiä opintoihin!

Kiinnostuitko? Markkinointirengas jatkuu taas syksyllä – hae mukaan!

 

Voit lukea myös Tietojenkäsittelyn opiskelijan Rikun kokemuksia Markkinointirenkaasta täältä.

Leave A Reply