Tradenomiksi opiskelua Forssassa: Iidan kokemuksia hevosalan liiketoiminnasta

0

Tradenomiopiskelija Iidalle HAMKin hevosalan liiketoiminnan koulutus on tarjonnut toimivan yhdistelmän liiketaloutta ja hevosalaa. Opintojen alusta lähtien erilaiset käytännön projektit ovat antaneet mahdollisuuden kehittää ja laajentaa omaa ajattelua. Iida muistuttaa myös, että vaikka koulutus onkin nimeltään hevosalan liiketoiminta, tarjoaa se laajat työllistymismahdollisuudet, vaikkei hevoset olisikaan oman kiinnostuksen keskiössä. Myös Forssa on yllättänyt Iidan positiivisella tavalla ja kampusta hän kehuu erityisen kauniiksi!

Kuka olet ja mitä opiskelet? Millainen tausta sinulla on ennen opintoja?

Olen Iida ja opiskelen Forssan kampuksella hevosalan liiketoimintaa (tradenomi). Ennen nykyisiä opintojani olen opiskellut hevosalaa ensin hevosenhoitajaksi Ypäjän Hevosopistolla ja myöhemmin hevostenvalmentajan ammattitutkintoon valmistavan koulutuksen hevoshieronnan osaamisalalta. Teen myös hevosalaan liittyvää työtä oman yritykseni kautta.

Kuinka päädyit HAMKiin ja valitsit hevosalan liiketoiminnan opinnot?

Näin Facebook-mainoksen ja alan lehdessä olevan mainoksen uudesta koulutuksesta ja ajattelin sen olevan juuri sopiva minulle. Hevosala on aina kiinnostanut minua ja liiketalouden osaamisen yhdistäminen tähän tuntui hyvältä yhdistelmältä. Aluksi ajattelin, että voiko tämä uusi koulutus olla totta, koska se oli juuri itseäni kiinnostavien asioiden yhdistelmä.

Miltä opiskelu on vaikuttanut?

Opinnoista päällimmäisenä tulee mieleen mahtava ryhmähenki ja opiskeluryhmä, mukavat ja kannustavat opettajat, erittäin kaunis Forssan kampus sekä uudet ystävät. On ollut hienoa huomata, kuinka ryhmästä saa apua tarvittaessa ja kannustusta vaikeina hetkinä. Opiskelu on ollut todella mielenkiintoista ja samalla haastavaa.

Olemme päässeet mukaan moneen mielenkiintoiseen projektiin, joita on esimerkiksi ollut jo ensimmäisen periodin aikana tehdyissä Diili-tehtävissä. Aluksi ne tuntuivat liian suurelta ajatukselta tehdä ihan kylmiltään, mutta jälkeenpäin ajateltuna ne ovat opettaneet käytännön kautta, kuinka monialainen tämä koulutus on. Monesti pitää pystyä ajattelemaan asioita monesta eri näkökulmasta ja vieläpä ihan uudella tavalla.

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Mietteliääksi minut aina saa lähestyvät profiloivat opinnot ja mihin oikein haluaisin suuntaa opintojani. Ensimmäisen vuoden aikana olen huomannut, kuinka moni asia olisi kiinnostava opintojen suuntaamisen kannalta. En vielä tiedä mihin suuntaan opintojani haluaisin viedä ja voi olla, etten sitä tarkkaan tule koskaan tietämäänkään.

Jos joskus pääsen valmistumista juhlistamaan, niin tämä koulutus antaa suuntautumisesta riippumatta hyvät työllistymismahdollisuudet kenelle tahansa. Oma asenne ja innokkuus ratkaisevat aika paljon, mihin tulevaisuudessa päätyy. Toivon kuitenkin, että löydän itselleni sopivan ja mielenkiintoisen suunnan opinnoilleni.

Mitä mieltä olet opiskelutavasta?

Opiskelu on ollut myös haastavaa ja itselläni opintorytmiä on pitänyt sovittaa samaan aikaan töiden kanssa. Tästäkin olen selvinnyt ja kaikki on järjestynyt hienosti myös koulun puolesta. Jos tulee ihan mitä tahansa eteen, niin opettajilta saa kyllä apua. Minun on pitänyt itse miettiä, milloin opiskelen ja miten paljon haluan opiskeluun panostaa. Olen sitä mieltä, että oppia tulee muualtakin kuin pakollisista tehtävistä ja olen oppinut itsestäni paljon uutta jo tässä ajassa.

Kerro tyypillisestä opiskelupäivästäsi/viikostasi?

Koska olen tehnyt töitä päiväopintojen ohessa, niin olen suorittanut paljon opintoja etänä. Korona aiheutti opiskeluun viimeiseen periodiin poikkeustilanteen, jolloin kaikki tehtiin päiväopiskelussakin etänä. Aloitin ensimmäisen periodin normaalisti päiväopiskelijana ja siirryin töiden alkaessa opiskelemaan itsenäisesti sekä ryhmän mukana.

Osallistuin mahdollisuuksien mukaan lähiopetukseen, mutta itsenäinen opiskelu sujui mielestäni tosi hyvin. On omasta itsestä ja elämäntilanteesta kiinni, kuinka helposti opiskelun ja muun elämän saa sovitettua yhteen. Olin siis päivät töissä ja sovitin opiskelut tämän jälkeiselle ajalle mahdollisimman hyvin, jotta aikataulut pysyvät hallussa.

Terveisiä hakijoille

Tämä koulutus antaa suuntautumisesta riippumatta hyvät työllistymismahdollisuudet kenelle tahansa. Koulutus on monipuolinen, ja vaikka et olisi kovin kiinnostunut hevosista, niin pärjäät silti loistavasti. Forssan kampus on erityisen kaunis ja itse kaupunki on myös yllättänyt minut positiivisella tavalla. Hae rohkeasti opiskelemaan hevosalan liiketoimintaa!

Forssan kampus.

Tutustu hevosalan liiketoiminnan opiskelijoiden blogiin:
Hevosalan liiketoiminta

Leave A Reply