”Opinnäytetyön tekeminen oli parasta” – IB:n alumni Juliannen tarina

0

HAMKin International Business -koulutuksesta valmistunut Julianne kertoo, että opinnäytetyön tekeminen oli parasta opinnoissa, sillä se mahdollisti luovuuden, tiedonhaun kehittämisen sekä lisätiedon hankkimisen juuri itseä kiinnostavasta aiheesta.  Opinnäytetyönsä Julianne teki nykyiseen työpaikkaansa Toniscolle heidän digimarkkinointinsa kehittämisestä. Aktiivinen Julianne työskentelee päivätyönsä lisäksi myös sivutoimisena yrittäjänä! Hänen yrityksensä Smuut tarjoaa digimarkkinointipalveluita.

Kerro hieman itsestäsi

Olen Julianne Tasanen, Toniscon markkinointivastaava ja sivutoiminen yrittäjä. Valmistuin HAMKista International Business -koulutuksesta kesäkuussa 2021. Olen asunut 11 vuotta Intiassa, siellä kävin kaikki kouluni englanniksi saksalaisessa kansainvälisessä koulussa. Valmistuin myös IB-lukiosta Intiassa 2018 jonka jälkeen muutin takaisin Suomeen opiskelemaan, koska täällä on paremmat opiskelumahdollisuudet.

Mikä sai sinut hakemaan juuri HAMKiin ja International Business -koulutukseen?

Hain opiskelemaan HAMKiin International Business -koulutukseen, koska se tuntui olevan laaja tutkinto josta pystyi suuntautumaan moneen eri suuntaan. Hakiessani kouluun en tiennyt yhtään mitä haluan tehdä, tai mikä minusta tulee isona.

Miten päädyit nykyiseen työhösi? Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Nykyiseen työhöni päädyin siten, että laitoin yritykseen viestiä ja ihan vaan kysyin että olisiko markkinointiharjoittialle paikka yrityksessä, ja miten ollakaan tarvettahan siellä oli! Ensin aloitin harjoittelijana ja sitten markkinointiassistenttina ja nykyään toimin markkinointivastaavana. Työnkuvaani kuuluu monipuolisesti kaikkea markkinointiin liittyvää. Nettisivujen suunnittelua, niiden toteutusta, some-markkinointia, suunnittelua, analysointia, ja messujen suunnitteluun.

Perustit myös oman yrityksen. Mistä idea lähti liikkeelle?

Perustin oman yrityksen kesällä 2021 valmistuttuani HAMKista. Olen kiinnostunut digimarkkinoinnista, nettisivuista ja sosiaalisesta mediasta ja ajattelin, että voisin tarjota niihin liittyviä palveluita yrityksen kautta. Opiskelujen ohella sain olla harjoittelussa ja harjoittelutyön ohella tehdä vielä muita pienempiä hommia. Joten halusin jatkaa tätä, että en jää paikalleen ja tee vain yhtä juttua. Oman yrityksen hyvä puoli on se, että sen kautta saan tehdä erilaisia projekteja ja oppia itse lisää uusia tekniikoita ja uusia juttua muihin aloihin liittyen.

Onko opiskelustasi HAMKissa ollut sinulle hyötyä urallasi?

Opiskeluistani HAMKista olen saanut itselleni selväksi mitä haluan työkseni tehdä. Haluan tehdä markkinointia, ja kaikkea siihen liittyvää. Opinnäytetyön tekeminen antoi minulle lisää näkemystä moneen eri asiaan ja sen kautta olen päässyt miettimään omaa yritystäni, ja kaikkea mikä on mahdollista urallani!

Mikä oli parasta opiskeluaikana? Mikä haasteellisinta?

Parasta opiskeluaikana oli opinnäytetyö! Siinä sain olla luova ja suunnitella työni, etsiä tarpeelliset tiedot ja oppia lisää juuri siitä mistä halusin! Opinnäytetyössäni tutkin muun muassa nettisivuja ja niiden suunnittelua, brändäystä ja some markkinointia. Haasteellisinta opiskeluaikana oli erityisesti kirjanpitoon, taloustieteeseen ja matematiikkaan liittyvät kurssit, ne ei todellakaan ollu mun juttu!

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Tulevaisuudessa haluaisin oppia lisää markkinoinnista ja digimarkkinoinnista ehkä opiskella lisää mutta muutenkin pitää itseni ajan tasalla näissä asioissa.

Mitä haluaisit sanoa oman alasi opiskelua suunnittelevalle?

Jos pidät sosiaalisesta mediasta, teknologiasta, kivalta näyttävistä asioista ja jos olit aina koulussa se joka halusi että muistiinpanot näyttävät hyviltä niin kannattaa lähteä mukaan International Business koulutukseen ja suuntautua markkinointiin!

Tutustu International Business -koulutukseen >>
Lue lisää International Business -alumnien tarinoita >>

Leave A Reply