Polkuopinnot mahdollistivat Juulian liiketalouden monimuoto-opiskelun

0

Juulia Mäkelä opiskelee HAMKissa liiketalouden tradenomiksi monimuoto-opiskelijana. Polkuopinnot mahdollistivat hänelle sisäänpääsyn tutkinto-opiskelijaksi. Juulia opiskeli toisessa ammattikorkeakoulussa polkuopintojen kautta vaadittavan määrän opintopisteitä ja suorittaakin nyt HAMKissa liiketalouden opintonsa loppuun tutkintoon saakka. Juulia kertoo, että opiskelu on ollut hyvin yhdistettävissä työelämään: verkko-opiskelu sekä opintojen aikataulutus ovat mahdollistaneet kaiken tämän.

Kerro hieman itsestäsi

Olen Juulia, hiukan alta 30 vuotias suht tuore hämeenlinnalainen, mutta vuodesta 2012 kuitenkin asunut Hämeenlinnan vieressä. Aloitin opinnot HAMKissa vuoden 2020 toukokuussa, ja olen ruotsin kielinäyttöjä vaille valmis tradenomi, eli valmistun nyt syksyllä -21.

Päädyin HAMK:iin opiskelemaan polkuopintojen kautta, koska pääsykokeisiin valmistautuminen ei ollut mitenkään itseäni varten työelämän ohessa. Joitakin vuosia sitten kävin pääsykokeissa erittäin huonolla valmistautumisella ja näin ollen myös huonolla menestyksellä. 😄 Mutta koska AMK-tutkinto oli mielessä, aloin tutkimaan polkuopintomahdollisuuksia ja tässä sitä ollaan melkein valmiina. Taustaltani olen talous- ja toimistopalvelujen merkonomi ja koulutettu hieroja.

Millaisia kokemuksia sinulla on polkuopinnoista? 

Polkuopinnot suoritin Mikkelissä ammattikorkeakoulussa. Heidän polkuopintotarjontansa oli suurimmaksi osaksi mielenkiintoista, ja sisälsi itseäni kiinnostavia kursseja. Polkuopinnot suoritettiin hyvin pitkälti itsenäisesti verkossa ja tämä tapa sopi itselleni hyvin, koska pystyin tekemään kursseja oikeasti silloin, kun minulla oli aikaa. Mielestäni myös plussa oli se, että pystyi valitsemaan lisää kursseja XAMKin tarjonnasta, jos halusi kerryttää enemmän opintopisteitä, mitä vaadittu siihen, että pääsee hakemaan tutkinto-opiskelijaksi.

Hakeminen tutkinto-opiskelijaksi HAMKiin oli itselleni aika selvää, kun viereisellä paikkakunnalla asuin. Alusta asti kaikki on sujunut mukavasti ja epäselviin asioihin on saanut vastaukset. Lisäksi hyväksiluvut polkuopinnoista sekä osaamisen näytöt työelämästä otettiin huomioon.

Miten opiskelu on sujunut?

Opiskelu on ollut hyvin yhdistettävissä työelämään – koska verkko-opinnot ja itse aikataulutettu opiskelu. Toki koronan takia en ole käynyt kampuksella kertaakaan tai nähnyt lainkaan opiskelukavereitani, mutta itseeni tämä ei ole vaikuttanut negatiivisesti, mutta toisille tämä on varmasti ollut haaste ja vaikuttanut enemmän opiskeluun. Toki näin itsenäinen opiskelu vaatii ehkä enemmän itsensä johtamista ja priorisointia muutenkin elämässä.

Mitä mieltä olet monimuoto-opiskelutavasta?

Mielestäni monimuoto-opiskelu on erittäin toimiva tapa opiskella aikuiselle, joka on jo työelämässä, mutta siitä huolimatta haluaa opiskella. Monimuoto-opiskelun pystyy yhdistämään töihin erittäin joustavasti.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä erittäin auki. Tällä hetkellä työskentelen isossa firmassa, joka toimii maailmanlaajuisesti, joten jos oikein hyvin käy, niin toivottavasti pääsen tässä kyseisessä firmassa kehittämään itseäni ja etenemään työssäni. Aloitin myös juuri liiketoiminnan ammattitutkinnon ulkomaankaupasta, ja nämä opinnot toivottavasti saan suoritettua kevääseen mennessä. Tämä ammattitutkinto myös auttaa minua tämänhetkisessä työssäni.

Mitä sanoisit sellaiselle, joka miettii hakemista liiketalouden opintoihin?

Ehdottomasti suosittelen ja vaihtoehtoja on liiketalouden alalla monia! Liiketalouden opinnot ovat erittäin yleishyödyllinen monelle alalle.

Lisätietoja polkuopinnoista >>
Lisätietoja HAMKin liiketalouden koulutuksesta >>
Tutustu muihin liiketalouden blogitarinoihin >>

Leave A Reply