Kirjanpidon koulutusta verkossa – KirjanpitoPassi 9 op

0

Haluatko päivittää kirjanpito-osaamistasi, tai haluaisitko työskennellä kirjanpitäjänä? KirjanpitoPassi (9 op) -koulutus sopii taloushallinnon tehtävissä toimiville, yrittäjille ja tilitoimistoissa työskenteleville. Opinnot koostuvat kolmesta eri osasta: Kirjanpito (3 op), Kirjanpidon erityiskysymykset ja tilinpäätös (3 op) ja Arvonlisävero (3 op). KirjanpitoPassin voi suorittaa kokonaan (9 op) tai siitä voi suorittaa osia. Koulutus suoritetaan itsenäisesti verkossa.

Keräsimme KirjanpitoPassista usein kysyttyjä kysymyksiä:

Saako KirjanpitoPassi (9 op) -koulutuksen suorittamalla kirjanpitäjän pätevyyden?

KirjanpitoPassi antaa valmiudet kirjanpitäjän tehtäviin, mutta varsinaista kirjanpitäjän pätevyystodistusta siitä ei saa. Kirjanpitäjän ammattitaitoon liittyy olennaisesti sekä opiskelu että työkokemus. Koulutuksesta saa KirjanpitoPassi-todistuksen, johon on avattu opintojaksojen sisällöt. Todistuksen perusteella esimerkiksi työnantajat kykenevät arvioimaan, mitä henkilö on opiskellut ja mitä hän osaa.

Jos tähtäät kirjanpitäjän ammattiin, KirjanpitoPassin suorittaminen on kattava starttipaketti. Opinnot on opintopisteytetty ja ne vastaavat ammattikorkeakoulutasoa (NQF6). Jos hakeudut korkeakouluopiskelijaksi, opintojen tuottamaa osaamista voit hyödyntää osana tutkintoasi. Korkeakoulu, jossa opiskelet, tekee kuitenkin aina hyväksiluku- tai osaamisen näyttöön liittyvän päätöksen.

Sopiiko koulutus aloittelijalle vai pitääkö hallita kirjanpidon perusteet?

KirjanpitoPassin opiskelu sopii myös aloittelijalle, toki perusteiden hallitseminen helpottaa opintojen suorittamista. Koulutuksen ensimmäisessä osassa (Kirjanpito 3 op) keskitytään perusteisiin, ja aloittelija voi joutua tekemään hieman enemmän töitä. Myös opettajan tukea saattaa tarvita enemmän, mutta aina voi kysyä apuja. Rohkeasti mukaan, vaikka kirjanpito olisi sinulle uusi asia!

Onko koulutuksessa harjoituksia, joihin saa henkilökohtaisen palautteen?

Jokaisessa koulutuksen osassa on opettajalle palautettavia tehtäviä, joihin saa henkilökohtaisen palautteen. Mukana on myös itsenäisesti tarkastettavia tehtäviä, joihin opettaja on antanut malliratkaisun. Opettajalta voi kuitenkin aina kysyä, mikäli jokin asia jää epäselväksi tai askarruttaa. Opiskelijan itse tarkastettavia tehtäviä ei arvioida, mutta palautettavat tehtävät opettaja arvioi. Hän antaa myös kirjallisen palautteen ja niiden arviointi vaikuttaa koulutuksen arvosanan muodostumiseen.

Voiko KirjanpitoPassin suorittaa täysin omaan tahtiin?

Opinnot voi suorittaa omaan tahtiin, sillä esimerkiksi aikaan sidottuja verkkoluentoja ei ole, vaan kaikki materiaalit ovat valmiina Moodle-oppimisalustalla. Opettaja on laatinut KirjanpitoPassiin aikataulun, ja sitä noudattamalla opinnot saa valmiiksi 6–7 kuukauden aikana. Opiskelijatunnukset ovat voimassa vuoden (12 kk) opintojen aloittamisesta. Jos opiskelija suorittaa vain KirjanpitoPassin osia, opiskelijatunnukset ovat voimassa noin 6 kk.

Milloin opinnot voi aloittaa?

Tunnukset oppimisalustalle saa 1–3 arkipäivän kuluessa ilmoittautumisesta. Opinnot voi aloittaa heti, kun tunnukset ovat saapuneet. Jos tunnuksia ei näy sähköpostissa, kannattaa tarkistaa myös roskaposti. Jos viestiä ei löydy, ota yhteyttä koulutuksen yhteyshenkilöön.

Lisätietoja koulutuksesta löydät verkkosivuiltamme.

Katso kaikki Liiketalouden lisä- ja täydennyskoulutukset.

Leave A Reply