Muotoilun alumni Henrik: Jalkinemuotoilijasta Icebugille töihin

0

Henrik Tuomas on muotoilun alumni ja hän työskentelee ulkoilujalkineita valmistavan Icebugin tuotekehitystiimissä laatu- ja ympäristövastaavana. Lue lisää Henrikin työstä ja miten hän päätyi HAMKiin!

Mitä opiskelit ja miten päädyit HAMKiin?

Minulla oli pohjana kahden vuoden opiskelut Helsingissä vaatesuunnittelun sekä -valmistuksen parissa. Valmistumiskeväänä luokkakaverini haki HAMKiin opiskelemaan ja kiinnostuin siitä itsekin. En ollut kuullut linjasta aiemmin, mutta tutkailun jälkeen opinnot vaikuttivat mielenkiintoiselta ja päätin hakea. Pääsykokeiden jälkeen paikka aukesi vuonna 1998 ja siitä alkoi matkani HAMKin muotoilun opiskelijana. Opiskelin tuotesuunnittelua ja pääainekseeni valikoitui jalkinemuotoilu, josta valmistuin vuonna 2003.

Miten päädyit nykyiseen työhösi? Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Icebug oli helppo valinta, yrityksellä on arvot kohdallaan. Työpaikka tarjoaa meille mahdollisuuden lounaslenkkeihin ja saunaan, jotka ovat suositeltuja, mutta eivät pakollisia. Työnkuva on laaja sekä monipuolinen ja siihen kuulu kaikkea tuotannonohjauksesta Aasiassa aina messuilla pidettäviin kestävän kehityksen esitelmiin.

Työpäivisin meillä on varattu projektiaikaa aamusta puoleen kymmeneen. Sen jälkeen pidetään yhteydenpitoa tehtaille Aasiaan, tuetaan tuotantoa ja ratkaistaan ongelmia. Scrum on iso osa kulttuuria, eli lyhyitä palavereja on pitkin päivää.

Mitä suunnitelmia sinulla on tulevaisuudessa? Missä näet itsesi esimerkiksi viiden tai kymmenen vuoden päästä? 

Luonnon suojeleminen ja kestävä kehitys ovat myös tärkeitä osa-alueita arjessani. Harrastuksiini kuuluu kalastus ja vapaasukellus, joten toivon olevani mukana jossakin vesistönsuojeluprojektissa.

Onko opiskelustasi HAMKissa ollut sinulle hyötyä urallasi?  Mitä jäi mieleen opiskeluajoilta?

Työllistyin ennen valmistumista alan töihin, eli hyötyä on ollut. Meriannelle ja Johannalle kiitoksia. Sekä vaimolle joka painosti valmistumaan 🙂 Ikimuistoisia olivat myös Hälläpyörän bileet, Ylempi Komitea ja Wetteri yleensä. Jussi-vahtimestari jäi myös mieleen.

Mitä haluaisit sanoa jalkinemuotoilun uraa suunnittelevalle? Vinkkejä?

Ota haltuun kaikki mitä Hamk tarjoaa, tee enemmän kuin on lukujärjestyksessä ja tutustu muiden alojen opiskelijoihin, he ovat tulevaisuudessa resurssi ja mahdollinen yhteistyökumppani. Monialaosaaminen on tärkeää mutta specialistikontaktit vielä tarkeämpiä. Ja kaiken sen ohella muista juhlia.

Kiinnostuitko Muotoilun opinnoista? Hae mukaan!

Leave A Reply