Muotoilun opiskelijat messuhulinoissa

0

HAMKin muotoilun opiskelijat osallistuivat syksyllä 2018 Suomen Kädentaidot messuille. Opiskelijat olivat suunnitelleet HAMKin osastolle näyttelyn lisäksi myös lapsille ja nuorille suunnatun Omin Käsin –työpajan. Työpajan ideana oli esitellä käsillä tekemistä lapsille ja nuorille.

Messuosaston suunnitelu ja toteutus osana opintoja

Näyttelyosasto rakentui kahdesta eri osasta. Itse näyttelystä, jossa esillä opiskelijoiden luomuksia ja opiskelijoiden itse suunnittelemasta työpajasta. Osastolta löytyi luomuksia niin vaatetus-, jalkine- sekä lasi- ja keramiikkamuotoilulta.

Messuosasto oli kokonaisuudessaan opiskelijoiden suunnittelema. Opiskelijat olivat valmistautuneet messuihin kokoamalla messuosaston proton jo koululla Visamäessä, joten mitään suurempia yllätyksiä messuilla ei osaston suhteen ollut. Messut sujuivat kokonaisuudessaan hyvin, ja osastolla riitti hulinaa joka päivä.

 

3D-tulostaminen kiinnostaa vauvasta vaariin

Opiskelijat olivat saaneet messun järjestäjiltä toimeksiannon suunnitella HAMKin osastolle toiminnallinen työpaja. Työpajaksi muotoutui lapsille ja nuorille suunnattu Omin käsin -työpaja, jonka tavoite oli saada nuoria kiinnostumaan käsitöistä. Materiaalit työpajaan syntyivät erilaisista 3D-tulostetuista kehikoista sekä yhteistyökumppaneiden lahjoittamista langoista ja nauhoista, joista tuotoksena työpajasta lapset ja nuoret pääsivät toteuttamaan heijastimen, avaimenperän tai vaikka korun itselleen. Vaikka työpaja oli suunnattu lapsille ja nuorille, se herätti kiinnostusta myös vanhempien keskuudessa. Osastolla pörisevä 3D tulostin keräsi katseita ja pysäytti monen ohikulkijan.

Leave A Reply