Muotoilijoiden omaa osuuskuntaa perustamassa

0

HAMKin muotoilun opiskelija Leena Hyttinen on ollut mukana perustamassa Muotoiluosuuskunta Pinkkaa, joka on monialainen muotoilun ammattilaisten yhteisö. Leena kertoo kiinnostuksestaan lasi- ja keramiikkamuotoiluun sekä osuuskunnan perustamisesta.

Aloitin muotoilun opinnot HAMKissa vuonna 2014. Lasi- ja keramiikkamuotoilu kiinnosti monipuolisuudellaan ja haastavuudellaan – se antaa opittavaa koko loppuelämän ajaksi.

Muotoiluosuuskunta Pinkka syntyi toiveesta luoda uransa alkuvaiheessa oleville muotoilijoille yhteinen yritys ja yhteisö, jonka turvin jokainen voi harjoittaa omaa ammattiaan. Tällä hetkellä pinkkalaiset tekevät sekä omaa tuotantoa että alihankintatöitä. Osallistumme yhdessä myyjäisiin ja olemme esitelleet muotoilijana toimimista tamperelaisille eri tapahtumissa. Suurin osa osuuskuntamme jäsenistä on valmistunut HAMKista tai opiskelee siellä parhaillaan. Joukossamme on keramiikan, tekstiilin, vaatetuksen ja soitinrakentamisen taitajia. Asumme ja työskentelemme pääasiallisesti Tampereen seudulla, mutta jäseniämme on myös Helsingissä ja Posiolla.

Osuuskunnan myötä olen saanut työyhteisön, jonka sisällä voin puida ammatillisia asioita samanhenkisessä joukossa ja tehdä yhteistyötä muiden muotoilualojen osaajien kanssa. Osuuskuntayrittäminen myös pienentää yrittämisen riskiä, kun hallinnointiin ja markkinointiin menevät kustannukset voi jakaa useammalle. Toisaalta aikataulujen yhteensovittaminen ja päätösten tekeminen voi olla välillä haastavaa.

Toivon, että kymmenen vuoden päästä Muotoiluosuuskunta Pinkka on voimissaan ja tarjoaa jäsenilleen toimivat työskentelypuitteet. Parhaimmassa tapauksessa Pinkka tunnetaan laajalti korkealaatuisesta, oivaltavasta ja monipuolisesta muotoiluosaamisesta.

Leave A Reply