IB:stä Euroopan suurimpaan parturiketjuun

0

HAMKin International Business -koulutuksen alumni Joonas Kyllönen työskentelee nykyisin M Roomilla, joka tarjoaa parturipalveluita ja hius-, parta- ja ihonhoitotuotteita miehille. M Room on Euroopan suurin parturiketju, jolla on 72 liikettä Euroopassa ja viisi Yhdysvalloissa.

Joonaksen työnimike M Roomilla on Franchise & Digital Marketing Assistant, ja hänen työnkuvaansa kuuluu monipuolisesti erilaisia asioita. Hän luo Suomen markkinointisisältöä, hoitaa kassajärjestelmiä, verkkosivuja ja päivittää erityisesti M Roomin verkkokaupan sisältöä. Työ on siis suurimmilta osin suunnittelua, tekstin tuottamista ja graafikoiden kanssa työskentelyä, mutta hän tekee osittain myös pakkaus- ja tuotekuvaustöitä verkkokaupan varastolla. Lisäksi Joonas osallistuu M Roomin järjestämiin markkinointitapahtumiin ja videokuvauksiin, mutta tekee myös markkinointiyhteistyötä eri tahojen kanssa.

Joonas päätyi töihin M Roomille HAMKin työharjoittelun kautta. Harjoittelupaikan hän löysi treenisalilla ja vanhassa työssään portsarina hankkimiensa kontaktien kautta.

– Olen ollut erittäin tyytyväinen tähän työhöni. Työilmapiiri M Roomilla on vertaansa vailla. Toimisto on täynnä todella kannustavaa, osaavaa ja innovatiivista väkeä kaikista ikäryhmistä. Teen tiiviisti työtä myös M Roomin johtoportaan kanssa, ja voin vaikuttaa työhöni melko paljon. Olen löytänyt työni kautta myös intohimon hiustenmuotoilu-, parranhoito-, sekä parranajotuotteisiin, ja voin kutsua itseäni hyvillä mielin tuote-ekspertiksi. Siksi olen myös kasvattanut partaa ja viiksiä ja ”joudun” myös usein toimimaan partamallina M Roomin kuvauksissa, Joonas kertoo.

HAMKista ryhmätyötaitoja ja rohkeutta

IB:llä opiskelu toi Joonakselle rohkeutta kommunikoida, se avasi hänen silmänsä yritysten rakenteellisesta toiminnasta sekä antoi erinomaisia ryhmätyötaitoja. Hänelle tärkeintä opiskelussa oli saada tutkinto, jonka avulla voi perustella sopivuutensa kansainväliseen työympäristöön. Syvemmät taidot opitaan vasta työelämässä.

– Lähettäisin nykyisille ja tuleville HAMKin opiskelijoille sellaisia terveisiä, että muistakaa koulukiireiden ohessa myös urheilla paljon, sillä se pitää hyvin yllä vireystilaa. Muistakaa kuitenkin myös pitää hauskaa ja osallistua opiskelijatapahtumiin, sillä siten voi luoda paljon hyviä kontakteja, tavata uusia ystäviä ja saada unohtumattomia muistoja, Joonas ohjeistaa.

Miehestä mittaa Gladiaattorit-ohjelmassa

Joonas on urheilullinen ihminen, ja osallistui tällä kaudella Gladiaattorit-tv-sarjan kuvauksiin.

– Fanitin pikkupoikana kyseistä ohjelmaa ja silloin jo totesin, että tuonne on pakko päästä. Olen harrastanut yli 20 vuotta kamppailua, painia ja vapaaottelua etupäässä, ja koin että sovellun erinomaisesti tähän ohjelmaan. Lähetin siis hakemuksen, ja ilmeisesti olin sopivan valloittava ja hassu persoona, että minut haluttiin 16 mieskilpailijan joukkoon. Minulla ei ollut niinkään tarvetta päästä juuri televisioon, vaan enemmänkin päästä mukaan kyseiseen kilpailuun ja menestyä siinä. Mutta ei minulla ole myöskään ongelmaa hieman hassutella itseni kustannuksella. Gladiaattorit oli kokemuksena todella hieno ja olen onnellinen, että pääsin antamaan siinä kaikkeni. Fyysisesti se oli rankempaa kuin olisin koskaan voinut uskoa, Joonas kertoo kokemuksistaan.

Kuvaaja: Annamaria Palsi-Ikonen

Tutustu tarkemmin HAMKin International Business -koulutukseen ja katso seuraava hakuaika täältä: www.hamk.fi/ib

Leave A Reply