Liiketalouden YAMK-opiskelija Aki: Verkko-opinnot sopivat matkustelua sisältävään työhöni

0

Aki Sand on HAMKin liiketoiminnan kehittämisen YAMK-opiskelija, joka aloitti opintonsa syksyllä 2017. Taustallaan hänellä on sekä diplomi-insinöörin tutkinto että englanninkielinen BBA-tutkinto, ja lisäksi monipuolista työkokemusta projektien ja liiketoiminnan kehityksen parista. Lue artikkelista, miten Aki päätyi YAMK-opintojen pariin ja mitä hän on niistä pitänyt!

Millainen taustasi on koulutuksen ja työelämän tiimoilta?
Olen koulutukseltani diplomi-insinööri ja olen suorittanut myös englanninkielisen BBA-tutkinnon. Työelämässä olen toiminut erilaisissa liiketoiminnan kehitystehtävissä ja projektien johtamistehtävissä, pääosin konepajateollisuudessa sekä älykkään liikenteen ja nyt viimeisimpänä kaupan alalla.

Miten päädyit opiskelemaan liiketalouden ylempää AMK-tutkintoa HAMKiin?
Liiketoiminnan johtaminen ja kehitys kiehtovat minua. Halusin jatkaa liiketalouden opintoja ja kehittää osaamistani työssä hyödynnettäväksi.
Matkustelua sisältävän työni vuoksi en pysty sitoutumaan läsnäolopakkoa vaativiin opintomuotoihin. HAMKissa on mahdollisuus toteuttaa opinnot pääsääntöisesti verkko-opintoina.

Toisaalta myös opintojen sisältö istui hyvin kiinnostukseni kohteisiin. Erityisesti strategian luominen, myynnin johtaminen ja yrityskauppoihin liittyvät osa-alueet ovat mielenkiintoisia. Tähän mennessä olenkin pitänyt erityisesti strategisen johtamisen kurssista. Se antoi uusia käytännönläheisiä eväitä toimintaympäristön analysointiin, ja tulee hyödyttämään myös lopputyöni tekemistä.

Miten opiskelutavat HAMKin liiketoiminnan kehittäminen -koulutuksessa sopivat elämääsi?
Verkko-opiskelu ja online-tapaamiset mahdollistavat opiskeluni. Olen osallistunut useampaan opiskelutapaamiseen junassa sekä ulkomaan työmatkoilla hotellissa ja lentokentällä. Ilman näitä en olisi pystynyt opiskelua toteuttamaan.

Mikä opinnoissasi on ollut parasta? Entä mikä on ollut haastavaa?
Kyllä ne joustavat opiskelutavat ja oikeasti mielenkiintoiset kurssien sisällöt ovat olleet parasta opinnoissani. Myöskin meidän opiskeluryhmä on ollut mahtava. Siellä on riittänyt iloa ja naurua, sekä loistavaa avointa sparrausta asioissa.

Mielelläni olisin ensimmäisen vuoden aikana hyödyntänyt harjoitustöitä enemmän työnantajani höydyksi, mutta se ei ole ollut opinnoista kiinni. Täällä liiketoiminnan kehittäminen -koulutuksessa on paljon osaavia ihmisiä suorittamassa jatko-opintoja. Tämä kannattaisi paremmin hyödyntää yritysmaailmassa.

Suosittelisitko YAMK-opintoja muille? Keille opinnot mielestäsi sopivat?
Suosittelen HAMKin YAMK-opintoja itsensä kehittämisestä kiinnostuneille. Verkko-opiskelumahdollisuus sopii myös reissutyötä tekeville.

Haluaisitko lähettää terveisiä?
Odotan suuresti ensi lukuvuoden kursseja etenkin myynnin johtamiseen ja kasvun mahdollistamisen teemoja. Kiitokset ja terveiset opiskelukavereille ja opettajille mielenkiintoisesta lukukaudesta! Syksyllä jatkamme uudella innolla.

Leave A Reply