IB:n monimuoto-opiskelija Petri: Järjestimme opintoprojektina golfturnauksen!

1

Petri Salminen on HAMKin International Busineksen toisen vuoden monimuoto-opiskelija. Hän on ollut mukana järjestämässä HAMK Open -golfturnausta opintoprojektina.

Kerro hieman taustastasi

Kävin aiemman kouluni sähkötekniikan alalla, ja olen työskennellyt nyt jo toistakymmentä vuotta Konecranesilla pääsähkösuunnittelijana. Olen tehnyt jo paljon töitä kansainvälisen kaupan ja myynnin parissa urallani. Päätin hakea lisää oppia kansainvälisen kaupan saralta, ja päädyin opiskelemaan IB:lle.

Valitsin HAMKin hakukohteeksi siitä syystä, että en halunnut koulutusta, joka olisi ollut pelkkiä verkko-opintoja, ja HAMKin kontaktipäivät kerran kuussa sopivat minulle hyvin. Tarjonta hakuhetkellä oli aika vähäistä, ja HAMK oli mielestäni kaikkein sopivin vaihtoehto.

Mitä koet oppineesi IB:ssä?

Aina oppii jotain uutta. Koen, että on helpompi peilata täällä saamiani oppeja työkokemukseeni, kun olen tavallaan ensin oppinut käytännön ja nyt sen teorian. Ymmärrän kokemuksistani nyt enemmän. Olen saanut täältä paljon työkaluja, joita voin soveltaa jo olemassa olevaan työkokemukseeni. Lisäksi mm. uusia englanninkielisiä termejä kaupanalaan liittyen olen oppinut paljon.

Miten monimuoto-opinnot sopivat elämääsi?

Joistakin työpäivistä tulee tietenkin pidempiä opintojen takia, mutta sellaista se on ja kuuluu asiaan. Mitään erityisen hankalaa en ole opintojen aikana kohdannut. Ehkä ruotsin kurssit ovat olleet hiukan vaikeita, mutta niistäkin olen päässyt kyllä läpi. Muutoinkaan opinnot eivät ole olleet liian haastavia, vaan minulla on ollut kivaa!

Suosittelisitko monimuoto-opintoja muille?

Suosittelen näitä opintoja ehdottomasti. Mielestäni nämä sopivat erityisesti sellaisille henkilöille, jotka on olleet jo muutaman vuoden töissä ja kosketus työelämään löytyy. Ainakin minulle on helppoa, kun taustalla on työuraa, jota voi käyttää apuna opinnoissa.

Golfturnaus opintoprojektina

Järjestimme Project management- kurssin puitteissa projektin, jonka ideoimiseen saimme hyvin vapaat kädet. Päätimme toteuttaa golfturnauksen sitä harrastaville sekä golf demo-päivän niille, joilla ei ole aiempaa kokemusta golfista. Aloitimme suunnittelun jo viime vuoden syksyllä. Lokaatioksi turnaukselle valikoitui Aulanko Golf, ja tapahtuma järjestettiin 11.5.2018.

En ole ainakaan kuullut, että aiemmin olisi järjestetty opiskelijaprojektina vastaavaa golftapahtumaa. Idea tuli opiskelijaryhmältämme, jonka kesken heittelimme ideoita ja valitsimme niistä monista ideoista parhaat, ja suosikiksi valikoitui tämä golfturnaus.

Oma tittelini oli projektissa alkuun project manager’s assistant, eli projektipäällikön assistentti, mutta project manager lähtikin vaihto-opiskelemaan talvella, ja päädyin projektin loppupuolikkaan ajaksi itse projektipäällikön rooliin. Projektin suunnittelu ja toteutus oli hyvin samankaltaista kuin mitä työssäni olen aiemmin tehnyt, joten kaikki sujui mukavasti.

Turnaus meni tosi hyvin, demoryhmässä oli toistakymmentä henkeä mukana. Saimme kaksi golfin pro-pelaajaa mukaan, jotka esittelivät kenttää, ja pääsimme harjoittelemaan itse pelaamista myös. Pelaajat kehuivat kenttää, ja sääkin sattui kohdilleen. Kaikki siis meni nappiin! Aulanko Golfille olemme suuren kiitoksen velkaa, kun pääsimme toteuttamaan päivän siellä.

Mielestäni jokaisesta projektista oppii jotain uutta, kuten myös tästä projektista opimme. ”Lessons learned”, niin sanotusti. Mutta se vain kehittää tekijää, ja seuraavalla kerralla osaa ottaa taas uusia asioita huomioon.

Golftapahtuma oli kaikin puolin onnistunut: myös sää suosi!

Discussion1 kommentti

  1. Pingback: International Business part-time - Frequently Asked Questions - Yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen

Leave A Reply